Özil'le başlayan fırtına: #MeTwo

Özil'le başlayan fırtına: #MeTwo
Mesut Özil’in “ırkçılık ve saygısızlıkla” karşılaştığını söyleyerek Alman Milli Takımı’ndan ayrılması sonrası, Almanya’daki göçmenler, sosyal medyada “MeTwo” etiketiyle kendilerinin uğradıkları ayrımcılıkları yazmaya başladı.

Yıldız futbolcu Mesut Özil’in “ırkçılık ve saygısızlıkla” karşılaştığını söyleyerek Alman milli takımından ayrılmasının ardından Almanya’da yaşayan binlerce göçmen, sosyal medyada yeni bir akım başlattı. Kadınların maruz kaldıkları cinsel istismar olaylarını anlatmak için başlatılan #MeToo kampanyasından esinlenerek #MeTwo etiketini kullanan sosyal medya kullanıcıları, etnik kökenleri nedeniyle günlük yaşamda maruz kaldıkları ırkçılık hikayelerini anlatıyor. Türk-Alman sosyal medya kullanıcısı Ali Can, Facebook üzerinden başlattığı kampanya hakkında Reuters’e yaptığı açıklamada, “İki milliyetim olduğu için iki ifadesini kullandım. Kampanyanın bu kadar büyüyebileceğini tahmin etmemiştim” ifadesini kullandı.

ALMAN BAKAN: OKUYUN

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas da #MeTwo hareketine ilişkin “Almanya’da ırkçılığın artık sorun olmadığını düşünüyorsanız, #MeTwo tweetlerini okumanızı tavsiye ederim. Burada kaç kişinin konuştuğunu görmek etkileyici ve acı verici. Sesimizi onlarla birlikte yükseltelim; ırkçılığa karşı her zaman, her yerde” açıklamasını yaptı.

Etiketler :