Mersin Uluslararası Bisiklet Turu Tamamlandı

Mersin Uluslararası Bisiklet Turu Tamamlandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından altıncı kez düzenlenen Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'nda (Tour of Mersin), Polonya'dan Marcin Budzinski genel klasman birincisi olarak belirlendi.

Toplam 30 ülkeden 171 sporcunun katıldığı organizasyonun dördüncü ve son etabı, Akdeniz ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı'nda başladı.

124,4 KİLOMETRELİK PARKURDA PEDAL ÇEVİRDİLER

Sporcular, sahil şeridi boyunca 124,4 kilometrelik bir parkurda pedal çevirerek Yenişehir ilçesindeki Özgecan Aslan Barış Meydanı'nda finiş çizgisine ulaştı.

Son etabı tamamlayanlar arasında Sakarya BB Pro Team'den Rus sporcusu Sergei Rostovtsev birinci, Polonya'dan Norbert Banaszek ikinci ve Batuhan Özgür ise üçüncü oldu.

Tour of Mersin'in genel klasmanında ise Marcin Budzinski birinci, Almanya'dan Oliver Mattheis ikinci ve Eritre'den Dawit Yeman üçüncü oldu.

Organizasyonda takımlar klasmanında ise birinciliği Polonya'dan Mazowsze Serce Polski, ikinciliği Almanya'dan Bike AID ve üçüncülüğü Çin'den China Glory Continental Cycling Team elde etti.

Yarışmanın sonunda düzenlenen ödül töreninde başkan Vahap Seçer, katılımcıları tebrik ederek, bisikletçilerin kentin doğal güzellikleri arasında yarışmasının önemine vurgu yaptı ve Mersin'in tanıtımı için daha fazla etkinlik düzenleme sözü verdi.

6-tour-of-mersin-uluslararasi-bisiklet-turunun-ikinci-etabi-tamamlandi-1jpg-32216520240405184028.jpg

Kaynak:DHA