Mersin Belediyesi'ne İstanbul'dan destek

Mersin Belediyesi'ne İstanbul'dan destek
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kentteki bazı orman alanlarını ‘belediyenin görüşünü almadan’ orman sınırından dışarı çıkarmasına tepki gösterdi. Seçer'e destek ise 'ormanlarımızı korumak için hukuksal mücadelenizde yanınızdayım' diyen İmamoğlu'ndan geldi.

Resmi Gazete’de dün yayınlanan cumhurbaşkanı kararıyla ise Ankara ve Mersin’de de 376 bin 494 metrekare orman, orman sınırları dışına çıkarılmıştı.

orman.jpg

‘TOKİ‘ye arazi açma girişimidir‘

Seçer, Twitter hesabından söz konusu kararı paylaşarak şunları kaydetti:

“Cumhurbaşkanlığı kararıyla Mersin’deki bazı orman alanları belediyemizden görüş bile alınmadan orman dışına çıkarıldı. Bu orman alanlarını işgal edenlere ödül, TOKİ‘ye arazi açma girişimidir”

İmamoğlu da Seçer’in tweet’ini alıntılayarak şunları yazdı: “Değerli Başkanım, ormanlarımızı korumak için hukuksal mücadalenizde yanınızdayım”

Erdoğan’ın bu kararlarının dayanağı 2018 yılında Meclis’ten geçen bir torba kanununa dayanıyor. Orman kanununa eklenen ’16’ıncı madde’yle orman niteliğini kaybetmiş alanlar ile yerleşime uygun, taşlık, kayalık ve üzerinde ağaç bulunmayan alanların orman sınırları dışına çıkarılmasına olanak sağlanmıştı.