Malatya'da 5.2 büyüklüğünde deprem

Malatya'da 5.2 büyüklüğünde deprem
Malatya'nın Pütürge ilçesinde 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem bölgede birçok ilde hissedildi.

AFAD'ın verilerine göre ise depremin merkez üssü Malatya Pütürge, depremin büyüklüğü ise 5,2 olarak ölçüldü.

Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 5,7 olarak belirledi.

Deprem Malatya, Adıyaman, Diyarbakır ve çevresindeki illerde de hissedildi.

Vali'den açıklama

Malatya Valisi Aydın Baruş depreme ilişkin bir açıklama yaptı. Baruş, "Jandarma ve AFAD ekipleri mahallelerle iletişim kuruyor. Şu ana kadar yansıyan olumsuzluk yok" dedi. 

Soylu'dan açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu meydana gelen depreme ilişkin bir açıklama yaptı. Twitter hesabından açıklama yapan Soylu, "Malatya'nın Pütürge ilçesinde saat 12.37'de 5,2 büyüklüğünde gerçekleşen depremde valiliğimizden aldığımız bilgiler çerçevesinde hasara yönelik ihbar yok. Taramalara AFAD ekipleri ve Jandarmamız tarafından devam ediliyor." ifadesini kullandı.

Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük ise depreme ilişkin, "Daha önceki depremde hafif hasarlı binalarda ağır hasar oluştu." dedi.

Prof. Dr. Görür uyarmıştı

Prof. Dr. Naci Görür, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Malatya Fayı hakkında "Arkadaşlar, bazı izleyicilerim Malatya Fayı hakkında bilgi istiyorlar. Bu fay son zamanlarda Munzur Üniversitesi öğretim üyesi Taylan Sancar vd tarafından ayrıntılı olarak çalışılmaktadır. 2018 J Seismol. Yayınlarına göre Malatya Fayı 7.4 büyüklüğüne varabilecek deprem üretebilecek kapasitededir. Bu hesaplamayı yazarlar bu fayın son 10 bin sene içerisinde üretmiş olduğu 4 deprem verisine dayanarak yapmışlardır" demişti.

Prof. Dr. Görür uyarılarına devam etti

Meydana gelen 5.2 şiddetindeki depremin ardından yeni bir açıklama yapan Görür şu ifadeleri kullandı:

"Arkadaşlar merhaba, Malatya-Pütürge/Tepehan’da 5’in üzerinde bir deprem oldu. Hatırlarsanız, Elazığ depreminden sonra DAF’ın uyandığını, bundan sonra depremleri Kuzeydoğudan güney batıya doğru taşıyabileceğini öngörmüş ve Çelikhan-Erkenek ve Erkenek-K. Maraş arasına dikkat çekmiştik.

Bu depremle DAF’daki kırılma Çelikhan-Erkenek sınırına dayandı. Bu deprem DAF üzerinde ve Bitlis süturuna yakın. Şimdi Çelikhan-Erkenek arası daha sıkıntılı hale geldi. Burada dikkatli olunmalı ve önlem alınmalıdır. Zamanı bilmiyoruz. Şekil de gönderiyorum. "