Mahkeme, Nuriye Gülmen ile ilgili kararını verdi!

Mahkeme, Nuriye Gülmen ile ilgili kararını verdi!
Savcı, Nuriye Gülmen'in tahliyesini talep etmişti.

Açlık grevindeki tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen ile ilgili karar çıktı. Savcının tahliye talep ettiği Gülmen için mahkemeden tutukluluğa devam kararı verildi.

KARAR VERİLDİ

Olağanüstü hâl (OHAL) uygulaması kapsamında çıkarılan kanun hükmünde kararnameler (KHK) ile ihraç edilen ve "İşimizi geri istiyoruz" diyerek başlattıkları açlık grevinin 72'nci gününde tutuklanan akademisyen Nuriye Gülmen ve sınıf öğretmeni Semih Özakça hakkındaki davanın beşinci duruşması, bugün (27 Kasım 2017) Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. Açlık grevinin 264'üncü gününde görülen duruşmada savcı, Özakça'nın ardından Gülmen'in de tahliyesini istedi.

Tahliye talebine gerekçe olarak, Gülmen'in "kaçma şüphesinin" olmaması ve "delilleri karartma ihtimalinin bulunmaması" gösterildi.

1 ARALIK'TA YENİ DURUŞMA

Yaklaşık bir buçuk saat süren aranın ardından ara kararını açıklayan mahkeme tahliye talebini reddederek, Gülmen'in tutukluluğunun devam etmesini kararlaştırdı. Semih Özakça ve Nuriye Gülmen'in yargılandığı davanın bir sonraki duruşması 1 Aralık'ta görülecek.