'Karagöz' Bursa'da Oy Kullandı

Bursa'da tiyatro oyuncusu Bahtiyar Keskin (60), seçim atmosferine renk katmak için Karagöz kostümü giyerek sandık başına gitti.

Seçim dönemlerinde farklı kostümlerle oy kullanmaya giden Keskin, bu sefer Osmangazi ilçesindeki Sadi Etkeser İlkokulu'nda Karagöz kostümüyle oyunu kullandı.

bursada-sandiga-karagoz-kostumuyle-git-33905-2.jpg

1086 numaralı sandıkta oy veren Keskin'in kimlik tespiti için şapkası ve sakalı çıkarıldı. Diğer seçmenlerin şaşkın bakışları arasında oy kullanan Keskin, fotoğraf isteklerini de geri çevirmedi.

bursada-sandiga-karagoz-kostumuyle-git-33905.jpg

Keskin, Hacivat ve Karagöz gölge oyunundan esinlenerek Karagöz kostümüyle oy kullanmasının sebebini şöyle açıkladı: "Her seçim döneminde, insanlara bir mesaj vermek istiyorum. Hacivat, Karagöz'e her zaman yol gösterir. Karagöz ne yapacağını bilmez ve Hacivat ona yardımcı olur. Halkımıza bir Karagöz olarak, insanlara yol gösterenlere, iş yapanlara oy verilmesi gerektiği mesajını vermek istedim. Siyasilerin ortaya koyduğu eserleri önce sanatçılar, sonra da halk gözlemler. Ben Karagöz olarak, Hacivat'tan akıl aldım ve yanlış bir oy kullanmadım. Biz, bizden sonraki insanlara en güzel eseri bırakmak için kararlar vermek zorundayız."

bursada-sandiga-karagoz-kostumuyle-git-33905-1-001.jpg

Kaynak:DHA

Etiketler :