Jandarma’da Bir İlk; Alevilerin Muharrem Orucu Nedeniyle İftar Programı Düzenlediler

Jandarma’da Bir İlk; Alevilerin Muharrem Orucu Nedeniyle İftar Programı Düzenlediler
Tunceli Jandarma bölge komutanlığı bir ilke imza atarak Alevilerin Kutsal saydığı Muharrem ayında tutulan oruçlar nedeniyle Alevi dedeleri ile kanaat önderlerine Jandarma Bölge komutanlığında iftar yemeği düzenlendi.

İftara Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan, Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Nurettin Alkan, İl Jandarma komutanı Albay Ergün Cebeci, Emniyet Müdürü Hakan Duman ile üst düzey askerler katıldı.

Tunceli Jandarma bölge komutanı Tümgeneral Nurettin Alkan’ın düzenlediği Muharrem iftarı Cumhuriyet mahallesinde bulunan Jandarma Bölge Komutanlığı binasında düzenlendi. Yemeğe Tunceli il merkezi ve ilçelerde bulunan cemevlerinin dedeleri ile Alevi Kanat önderleri katıldı. İftar yemeğinde önce muharrem oruçları açıldı ve daha sonra Aleviler için kutsal olan muharrem lokması dağıtımı gerçekleştirildi.

Jandarma teşkilatı içinde en üst düzeyde ilk kez Alevilerin kutsal ayı olan muharrem ayı nedeniyle tutulan 12 günlük Muharrem oruçları nedeniyle Alevi dedeleri ile Kanaat önderlerine muharrem iftarı verilmesi Jandarma teşkilatında alevi açılımı olarak değerlendirildi. İftar yemeğinde Jandarma Bölge komutanı Tümgeneral Nurettin Alkan’ın kısa bir konuşma yaptığı, Jandarma teşkilatının her zaman vatandaşın yanında olduğunu ve Alevilerin kutsal ayı olan Muharrem ayında tutulan oruçlar nedeniyle böyle bir iftar yemeğini devlet millet kaynaşması nedeniyle Alevi vatandaşlarımıza jandarma teşkilatı olarak düzenlediklerini belirttiği öğrenildi.

Kaynak:halktv.com.tr