İstanbul Barosu Başkanı Durakoğlu: Metin Feyzioğlu artık bizim karşı tarafımızdadır

İstanbul Barosu Başkanı Durakoğlu:  Metin Feyzioğlu artık bizim karşı tarafımızdadır
İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu, "Baro başkanlarına tuzak kuran bir Barolar Birliği Başkanı'ndan bahsediyoruz. Barolar adına Metin Feyzioğlu'nun bir yetkisi yoktur. Ancak mevzuatsal bir şey söz konusudur." dedi.

İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu, avukatların yürüyüşene karşı gerçekleşen polis saldırısını Halk TV'ye değerlendirdi.

Durakoğlu şöyle konuştu:

Bir polis devleti ile karşı karşıyayız. Bize bu ülkenin iktidarı yürürken ne kadar haklı olduğumuzu anlatıyor. Ankara'ya girişimiz engelleniyor. Hiçbir gerekçe gösterilmeden yapılıyor bu. 

Yaptığımız her şey yasalara uygun. Pandemi kurallarına göre de hareket ediyoruz. Ama hiçbir şekilde izin verilmiyor. Hiçbir gerekçeleri yok.

Bağırarak söylemek istiyorum. 60 baro başkanı Ankara'ya giremiyor. 

Feyzioğlu'ndan bir açıklama var mı?

Bizim artık Feyzioğlu gibi bir başkanımız ancak mevzuat gereği orada oturuyor. Metin Feyzioğlu artık AKP'nin yanında bu tasarının imzacısı konumda. Metin Feyzioğlu artık bizim karşı tarafımızdadır. Feyzioğlu'na rağmen gerçekleştirdiğimiz bir eylem söz konusu. Toplumu ilgilendiren bir mücadele veriyoruz. Feyzioğlu bunun karşısındadır. 

Metin Feyzioğlu attığı imzanın arkasında durmalı önce. Bu metin orada duruyor, sanki bu imza yokmuş gibi duruyor. 

Baro başkanlarına tuzak kuran bir Barolar Birliği Başkanı'ndan bahsediyoruz. 

Barolar adına Metin Feyzioğlu'nun bir yetkisi yoktur. Ancak mevzuatsal bir şey söz konusudur. 

Etiketler :