Instagram ve Facebook'ta 'ücretli mavi tik' dönemi başlıyor

Instagram ve Facebook'ta 'ücretli mavi tik' dönemi başlıyor
Instagram ve Facebook’un çatı şirketi Meta, kurdukları yeni abonelik sistemiyle, kullanıcıların iki sosyal medya platformunda para vererek mavi tik alabileceklerini duyurdu.

INSTAGRAM MAVİ TİK SATIN ALMA İŞLEMİ 2023 | Instagram ücretli (paralı) mavi tik fiyatı ne

Instagram mavi tik satın alma işlemi Mark Zuckerberg tarafından duyuruldu. Instagram ücretli (paralı) mavi tik alma özelliği dünya çapında büyük bir yankı uyandırdı. En çok kullanılan sosyal medya ağlarından birisi olan Instagram, Twitter’dan sonra parayla mavi tik satma özelliğinin başlatılacağını duyurdu. Milyonlarca kullanıcı da “Instagram mavi tik fiyatı ne kadar, kaç TL?” sorusu ile ilgili araştırmalara başladı. Peki, Instagram ücretli mavi tik nasıl alınır? İşte detaylar…

Meta şirketinin CEO’su Mark Zuckerberg Instagram’da paralı mavi tik satışının başlayacağını duyurdu. Duyurunun hemen ardından Instagram mavi tik satın alma işlemi yoğun bir ilgiyle karşılaştı. Fotoğraf ve video paylaşımı odaklı çalışan popüler sosyal medya ağı Instagram’da Twitter’daki “Blue” aboneliğine benzer bir sistem hizmete giriyor. Peki, Instagram mavi tik satın alma işlemi nasıl yapılır? Instagram mavi tik ücreti ne kadar, kaç para? İşte tüm detaylar…

INSTAGRAM’DA PARALI MAVİ TİK DÖNEMİ BAŞLIYOR

Elon Musk’ın başlattığı ücretli mavi tik furyasına uyan Zuckerberg, Instagram hesabından yaptığı açıklamada Meta Verified ismini verdikleri yeni abonelik sistemini duyurdu. Milyonlarca aktif kullanıcısı bulunan Instagram, aynı Twitter’da olduğu gibi kullanıcılarına para karşılığı mavi tik satımına başlayacak.

Facebook, WhatsApp ve Meta’nın sahibi Mark Zuckerberg, ücretli mavi tik özelliğinin bu haftadan itibaren kademeli olarak kullanıma sunulacağını açıkladı. İlk etapta bu abonelik sistemi sadece Avusturalya ve Yeni Zelanda'da kullanılabilir olacak. Ancak Zuckerberg diğer ülkelere de özelliğin yakında geleceğini açıkladı.

INSTAGRAM MAVİ TİK ÜCRETİ (FİYATI) 2023 NE KADAR, KAÇ TL?

Instagram’da para karşılığı satılacak mavi tik ücreti belli oldu. Buna göre Instagram mavi tik Web için 11.99 dolar, iOS için ise 14.99 dolar olarak açıklandı. Zuckerberg'in verdiği bilgiye göre "Meta Verified" adlı bu hizmet, hesap taklitlerine karşı ek koruma ve müşteri desteğine doğudan erişim imkanı sunuyor.

INSAGRAM ÜCRETLİ (PARALI) MAVİ TİK NASIL ALINIR?

Instagram mavi tik satın alma işlemi milyonlarca kullanıcı tarafından araştırılmaya başlandı. Bu hafta kullanıma girecek olan sistem henüz başlatılmadı. İlk etapta Avusturalya ve Yeni Zelanda’da kullanıma sunulacak özelliğin Türkiye’ye ne zaman geleceği ise bilinmiyor.