'İmalı baktı kolumu savurdum'

'İmalı baktı kolumu savurdum'
İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'ya saldıran Sinan Oral tutuklandı. Oral hakim önünde 'Fetöcü olduğunu düşünerek kendisiyle bakıştık. Bana imalı bakınca kolumu savurdum. Ben milliyetçi biriyim, kendisini paylaşımlarından dolayı sevmiyorum' dedi. Oral'ın savcılıkta avukatlığını üstlenen avukatın yine Halk TV önünde Levent Gültekin'e saldıranların da savunmasını üstlendiği ortaya çıktı.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Halk TV'de katıldığı program sonrası bina çıkışında 31 yaşındaki S.O'nun yumruklu saldırısına uğradı.

İstanbul Valiliği, Kavuncu'ya Halk TV binasının önünde yumruk atan saldırganın yakalandığını duyurmuştu. Yaptığı açıklamada, 1990 doğumlu S.O. isimli saldırganın saat 05.30’da Silivri'deki adresinde yakalandığını duyuran valilik, soruşturmanın devam ettiğini de belirtmişti.

İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’ya, Halk TV binasının önünde saldıran Sinan Oral tutuklandı.

İmalı baktı kolumu savurdum

Sinan Oral, savcılıkta verdiği ifadede, bir araç satın almak üzere Bakırköy'e gittiğini, buluşacağı kişi telefonu açmayınca Cuma namazı vakti geçene kadar yeğenleri ve çocuklarına alışveriş yapmak amacıyla gezmeye başladığını söyledi. Meydanda dolaşırken Kavuncuyu gördüğünü anlatan Oral, şunları söyledi: 

'Kendisini tanımamakla birlikte Ümit Özdağ'ın, Fetöcü olduğu iddialarından dolayı Kavuncu'ya karşı antiopatik bir yaklaşım içerisindeydim. Vatanına ve milletine
bağlı bir insan olduğumdan Kavuncu'nun Fetö'cü olduğunu düşünerek kendisine doğru yaklaştım, bir anlık reflekslelimi kaldırarak vurdum. Olayın şoku içerisinde uzaklaştım. Anlık bir şekilde mağduru görmem üzerine olayı gerçekleştirdim'

Oral, basit yaralama suçundan Bakırköy 1. Sulh Ceza Mahkemesine sevke dildi. Oral, Mahkeme'de verdiği ifadede şöyle konuştu:

'Kendisinin sosyal medyadan gördüğüm kadarıyla Fetöcü olduğunu düşünerekten, görünce bakıştık. Kendisi bana imalı bakması nedeniyle, kolumu savurdum. Ben milliyetçi biriyim kendisinin paylaşımlarından dolayı sevmiyordum. Kolumu savurduktan sonra taksiye binip kaçtım. Beni kimse yönlendirmedi. Kurgulanmış bir plan değildir. Anlık gelişmiştir.' 

Levent Gültekin'e saldıranları da savunmuş


Oral'ın avukatları da, 'Kendisi Kavuncu'yu paylaşımlarından dolayı sevmemektedir. İlk bakışı atan Buğra Bey'dir' dedi. Oral tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu arada Oral'ın savcılık sorgusunda  avukat olarak hazır bulunan Atilla Recephan Diler'in yine HalkTV önünde Gazeteci Levent Gültekin'e saldıranların da avukatlığını üstlendiği ortaya çıktı.