İhraç edilen akademisyene Cumhuriyet'i sordular

İhraç edilen akademisyene Cumhuriyet'i sordular
Barış bildirisine imza atmadığı halde hakkında soruşturma açılan ve üniversiteden KHK ile ihraç edilen akademisyen Mustafa Aksoy hakkında Selçuk Üniversitesi suç duyurusunda bulundu.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile Ankara’da ifade veren Aksoy, “Sorulara bakılırsa dertleri dava açmak. İhracı meşru kılmaya çalışıyorlar. Çok suçlayıcı konuştular. ‘Barış bildirisine imza atmamışsın’ dediler. Evet atmadım dedim. ‘İmzacı değil ama bir şekilde ihracı meşrulaştırmaya çalışalım’ derdindeler” diye konuştu. OHAL Komsiyonu’na başvuru yapan Aksoy’un dosyası henüz incelenmedi.

Cumhuriyet’i sordular

Ankara TEM Şube’de “Terör örgütü propagandası” yaptığı iddiasıyla ifadesi alınan eski Konya Üniversitesi İletişim Fakültesi araştırma görevlisi Mustafa Aksoy’a özgeçmişi, ailesinden tutuklu kişilerin bulunup bulunmadığı, sosyal medya paylaşımları soruldu. 2010 yılından bu yana sosyal medya paylaşımlarının sorulduğunu dile getiren Aksoy, “3 saat boyunca ifade vedim. Bazı sorular çok açık uçluydu. Mesela Cumhuriyet gazetesinden bir köşe yazısı paylaşmıştım ‘Buradaki amacınız nedir?’ diye soru yönelttiler. ‘Cizre’ye neden gittin’ diye sordular. Ben Cizre’ye hiç gitmedim. Sorulara bakılırsa dertleri dava açmak. İhracı meşru kılmaya çalışıyorlar. Zorlayalım birşey çıkaralım derdindeler” dedi.

Aksoy birkaç soruya cevap vermediğine değinerek “Eski soruşturma dosyasını sanırım yetersiz buldular baştan soruşturma açtılar. ‘İMC TV susturulamaz yazmışım.’ ‘Neden sahiplendiniz?’ diye sordular. Basın özgürlüğünü savunmak için başka internet sitesi ve gazeteleri de savundum onları neden sormadıklarını sordum” dedi. Cumhuriyet

Etiketler :