İETT Genel Müdürlüğüne atama

İETT Genel Müdürlüğüne atama
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekram İmamoğlu, İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri (İETT) Genel Müdürlüğü’ne Alper Bilgili’yi atadı.

İmamoğlu AKP döneminde İETT Genel Müdürü olarak görev yapan Ahmet Bağış’ın görevine devam etmesine karar vermiş ancak Bağış geçen Eylül ayında kurumun yönetim ekibini kendisinin belirlemesine izin verilmediği gerekçesiyle görevinden ayrıldığını duyurmuştu.

Bağış’ın istifası sonrası İETT Genel Müdürlüğü’ne kurumda genel müdür yardımcısı olan Hamdi Alper Kolukısa vekaleten atanmıştı.

Alper Bilgili’nin atanmasının ardından Kolukısa genel müdür yardımcılığına geri döndü.

Alper Bilgili kimdir?

1972 İstanbul doğumlu olan Alper Bilgili ODTÜ İnşaat Mühendisliği’nde lisans, Boğaziçi Üniversitesinde (BÜ) ulaşım mühendisliği alanında yüksek lisans eğitimini tamamladı. İTÜ’de işletme eğitimi yüksek lisans eğitimi alan Bilgili 1999 yılında Omsan Lojistik’te çalışmaya başladı. 2002-2005 yılları arasında Arkas Lojistik ve Aras Kargo firmalarında çeşitli görevlerde bulunan Bilgili daha sonra 2005-2019 yılları arasında Mars Lojistik ve Ekol Lojistik firmalarında Genel Müdür olarak görev yaptı.