İbrahim Kahveci: Sofraya oturduğunuz zaman sofranın kenarında Cengiz, Limak, Kolin, Kalyon var

Gıda enflasyonuna ilişkin konuşan ekonomist İbrahim Kahveci, "Gıda yüklü kamyonu hazine garantili yollardan geçirip, zorunlu yaparsan... Biz vatandaş sofraya oturduğu zaman, o sofranın bir kenarında Cengiz, Limak, Kolin var" dedi.

Ekonomist ve Halk TV Programcısı İbrahim Kahveci, Neden Sonuç programında, gıda enflasyonu ve kira sorununun çözümünün 'basit' olduğunu söyledi.

Kahveci, "Gıdada tarlada aynı ürün o kadar ucuz ki, geçen yıl mandalina 6-7 liranın altına düşmedi. Birçok çiftçi, mandalina hasadı yapmadı. Çiftçiden satış fiyatı 1.5-2 liraydı. Çiftçi kuru soğan hasadı yapmadı. O kadar ucuzdu, o kadar boldu ki. Markete gidince ateş pahası" dedi.

Gıda enflasyonuna ilişkin, "Çözümü o kadar basit ki" diyen Kahveci şöyle devam etti:

"120 dakika süreniz var. 115 dakikasını ihaleleri konuşalım. 5 dakikayı da sorunların çözümüne ayıralım. 5 dakika ayırsalar ülkenin şu anda yaşadığı sorunların çözümüne bu sorunların yarısı çözülmüştü"

'Sofraya oturduğunuz zaman sofranın kenarında Cengiz, Limak, Kolin, Kalyon var'

Gıda yüklü kamyonu hazine garantili yollardan geçirip, zorunlu yaparsan... Biz vatandaş sofraya oturduğu zaman, o sofranın bir kenarında Cengiz, Limak, Kolin var.