İbrahim Kahveci: Çocuklara kayıtsız ekonomiyi okulun başında öğretmeye başlıyoruz

Ekonomist İbrahim Kahveci, yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte okullara verilen ödeneklere ilişkin konuştu. Kahveci, "Velilerden para almanın dışında iki karanlık nokta bırakıyorlar okul müdürlerine. Okulun kantininden rant alın, servislerden pay alın. Bunlar kayıtsız" diye konuştu.

Ekonomist ve Halk TV Programcısı İbrahim Kahveci, Halk TV'de 'Neden Sonuç' programında bugün başlayan yüz yüze eğitime dair değerlendirmelerde bulundu.

"Bir ülkeyi müreffeh seviyeye çıkarmak istiyorsak önce eğitmenlerden başlamamız gerekiyor" diyen Kahveci şunları söyledi:

"Bir örnek vereceğim. Okullara, müdürlere bir şekilde 'Gidin velilerden para alın' diyorlar. Velilerden para almanın dışında iki karanlık nokta bırakıyorlar okul müdürlerine. Okulun kantininden rant alın, servislerden pay alın. Bunlar kayıtsız. Biz Milli Eğitim olarak daha ilkokuldan, anaokulundan velilerin eline liste veriliyor 'Şunları şunları alın' diye. Adresi belli bu alınacak yerlerin. Okulda aslında oradan pay alıyor.

'Kayıtsız ekonomiyi daha okulun başında öğretmeye başlıyoruz çocuklara'

Kantinden okulların aldıkları paralar kayıtsızdır, okul servislerinden alınan pay kayıtsızdır, velilerden alınan paralar kayıtsızdır, velilerin yönlendirildikleri dükkanlardan alınan paralar kayıtsızdır. Yani biz kayıtsız ekonomiyi daha okulun başında öğretmeye başlıyoruz çocuklara.

Müdürlere, 'Sen bu paraları al ama bir veli para alınıyor derse biz bütün suçu senin üzerine atarız. Yakalanmayacaksın' diyorlar, kural o. "