İbrahim Gökçek paylaşımı nedeniyle hedef gösterilen hâkim Pehlivan görevinden uzaklaştırıldı!

İbrahim Gökçek paylaşımı nedeniyle hedef gösterilen hâkim Pehlivan görevinden uzaklaştırıldı!
Hakimler ve Savcılar Kurulu, Yargıçlar Sendikası Başkanı, Karşıyaka Hâkimi Ayşe Sarısu Pehlivan'ı 3 ay süreyle görevden uzaklaştırdı. HSK'nin yazısı Pehlivan'a tebliğ edildi.

Hâkimler ve Savcılar Kurulu, Yargıçlar Sendikası Başkanı ve Karşıyaka Hâkimi Ayşe Sarısu Pehlivan'ın sosyal medya paylaşımlarını gerekçe göstererek hakkında inceleme başlatmıştı. Hâkim Pehlivan, ölüm orucuna ara vermesinin ardından kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren İbrahim Gökçek hakkında 7 Mayıs'ta yaptığı paylaşımda, "Ölüm adın kalleş olsun" ifadelerini kullanmıştı. 

Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre, HSK'nin yazısı Pehlivan'a tebliğ edildi ve Pehlivan 3 ay süreyle tedbiren görevden uzaklaştırıldı.

"Tüm hukuki hakkımı kullanacağım"

Kararın ardından Halk TV'de Şule Aydın ile Haber Masası'nda konuşan Pehlivan şunları söyledi:

Nasıl ulaştırıldı bu bilgi? Ne hissettiniz? 

Bu birkaç gün önce olan bir şey. Ben gerçekten herkesin yaşam hakkı olduğuna inanırım ve onu savunurum. Çünkü yaşam hakkı anayasal güvence altındadır. Burada bir ölüme karşı insani olarak yüreğimden geçen birkaç cümle kurmuş oldum. Ancak ne yazık ki sosyal medyada bana bir linç başlatıldı. Hem de yazıyı yazmamın üzerinden epey bir süre geçtikten sonra. Bunun ben tek merkezli olduğunu düşünüyorum. Son derece üzücü. Bugün itibariyle de kalemimden arandım ve açığa alındığımı öğrendim. Basını takip ediyorum öğrendiğimden beri. Ben acaba “Türküler zarar verir, insanlar ölmelidir” mi demeliydim. Bilemiyorum. Ben bunu yargıç kimliğimle de konuşmadım üstelik. Tamamen aydın kimliğimle söyledim. Bunların hepsine yasal olarak müdahale edeceğim. Tüm hukuki hakkımı kullanacağım. Son derece çirkin ifadeler kullanıldı şahsıma yönelik. Herkesin yaşamı savunması gerekirken beni linç etmeye giriştiler. Her şey kamuoyunun önünde oluyor. Hiçbir saklım yok. Birilerinin başka hesapları var sanıyorum. Bunların açığa çıkması gerekiyor. Umarım bu örnek insanlara bir sorgulama yapmayı hatırlatır. “Yargı basına karşı da bağımsızdır” diye evrensel bir hukuk kuralı vardır. Umarım bağımsız bir karar alınır diye bekliyorum.

Hedef gösterilmişti

A Haber, Sabah, Takvim gibi yayın organları ise Pehlivan'ı paylaşımları nedeniyle hedef göstermişti.

Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek için attığı tweet nedeniyle HSK tarafından hakkında soruşturma başlatılan Karşıyaka Hakimi Ayşe Sarısu Pehlivan, “Bu ülkeyi seven insanlar bu hamasi söylemleri yapan insanlar değil bunun için bedel ödeyen, insanlar barış içerisinde yaşasın diyen insanlar aslında” demişti.

Karara tepki gösteren YARSAV Kurucu Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, “Örgütlenme hakkını,Yargı bağımsızlığını, Yaşam hakkını savunmak Türkiye'de artık yaptırıma tabi..." dedi.

Pehlivan hakkında başlatılan soruşturmayla ilgili olarak şöyle konuşmuştu:

"İbrahim Gökçek yaşatılmalı' şeklinde mesajlarım var. Sonrasında da ölümü üzerine üzüldüğümü belirttiğim bir tweetim var. DHKP-C ile bağlantıyı kuranların, Kayseri'deki o cenaze ile ilgili 'gömdürmeyiz yakarız' diyen grubun Twitter'da bir saldırına uğradım ben. Beni linç etmeye kalktılar. HSK de muhtemelen bunları ciddiye aldı ve soruşturma başlattı. HSK'nin artık ne durumda olduğunu siz sorgulayın. Son derece insani olan bir paylaşım üzerinden böyle bir incelemeye gidildi.

Ölümün her türlüsü acıdır. İnsan kedisini köpeğini kaybettiği zaman bile bu duyguyu hissetmez mi? İbrahim Gökçek'in DHKP-C üyesi olduğunu kabul eden bir grup var. Gökçek'in kesinleşmiş bir cezası yok. Ama masumiyet karinesine aykırı o kadar laf söyleyen insan var ki. Durum böyleyken beni linç edip yolunu açtılar ve HSK de bir soruşturma başlattı."

İşte o karar:

Etiketler :