Hırsızlık sergisi…

Hırsızlık sergisi…
İSTANBUL Polisi, aylardır takip edilen hırsızlık şebekesini, çok sayıda ekibin katıldığı operasyonla çökertti.Haklarında yakalama kararı bunan 27 kişi gözaltına alınırken, ele geçirilen malzemeler emniyette sergilendi.İstanbul...

İSTANBUL Polisi, aylardır takip edilen hırsızlık şebekesini, çok sayıda ekibin katıldığı operasyonla çökertti.

Haklarında yakalama kararı bunan 27 kişi gözaltına alınırken, ele geçirilen malzemeler emniyette sergilendi.İstanbul Emniyeti’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, 5 ay önce, örgütlü olarak hırsızlık yapan bir şebekeyi belirledi. Çeşitli ilçelerinde, ev ve işyerlerine girerek, çaldıkları malzemeleri, anlaştıkları alıcılara satan şebekeyi çökertmek için soruşturma başlatıldı. Yapılan teknik ve fiziki takiplerde, hırsızlık için hazırlık yapan 15 şüpheli ara operasyonlarla gözaltına alındı.

Hırsızlık dedektifleri, çalışmaların devamında, suç örgütünün elebaşı Serdar B.’nin de aralarında bulunduğu 42 ismi daha tespit etti. Şüphelilerin çoğunun, Esenler, Karabayır Mahallesi’nde ikamet ettiği belirlendi. Araştırmaların tamamlanmasıyla operasyon kararı alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü’nce planlama yapıldı. Baskınların, 760 polisle yapılması kararlaştırıldı. Gayrettepe’deki emniyet yerleşkesinde toplanan ekiplere, gidecekleri adreslerdeki şüphelilerin dosyası teslim edildi. Saat 02.00 sıralarında operasyon için “start” verildi. Daha önceden belirlenen 44 adrese eş zamanlı baskın yapan ekipler, haklarında yakalama kararı bulunan 26 şüpheliyi gözaltına aldı.

HER ŞEY VAR!

Adreslerdeki aramalarda hırsızlıktan elde edildiği değerlendirilen, 26 koli ayakkabı, bin 400 kot pantolon, 2 tüfek ve farklı türde birçok malzeme ele geçirildi. Eşyaların bir kısmı sergilendi. Açık pazarı andıran “Hırsızlık Sergisi”nde, ayakkabıdan, kot pantolona;  bakır süs eşyalarından, dijital fotoğraf makinesine; kahve fincanından, kol saatine kadar çeşitli türde malzemelerin yer alması dikkat çekti.