HDP Kadıköy ilçe binasına polis baskını

HDP Kadıköy ilçe binasına polis baskını
Halkların Demokratik Partisi'nin İstanbul Kadıköy ilçe binasına polis baskını gerçekleştirildi.

İstanbul'da Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Kadıköy ilçe binasına polis baskını düzenlendi. Eş Başkanlar Gül Demir ve Ercan Demir hakkında gözaltı kararı olduğu bildirildi.

Gazete Karınca'nın haberine göre polisin HDP binasına kapıyı kırarak girdiği, aramaların devam ettiği binada kimsenin olmadığı belirtildi.

HDP'Lİ GÜL DEMİR VE ERCAN DEMİR HAKKINDA GÖZALTI KARARI!

HDP Kadıköy İlçe Eş Başkanları Gül Demir ve Ercan Demir hakkında gözaltı kararı olduğu bildirildi.

Polisin ilçe binasındaki belgelere ilişkin “arama ve el koyma” kararı aldığı da öğrenildi.

Ulaş Bayraktaroğlu’nun anmasına katıldığı için 21 Ağustos’ta tutuklanan HDP Kadıköy İlçe Eş Başkanı Ercan Demir, geçtiğimiz günlerde cezaevinden tahliye edilmişti.

İSTANBUL'DA ÇOK SAYIDA GÖZALTI

Öte yandan Mezopotamya Ajansı, İstanbul'un farklı ilçelerinde çok sayıda eve baskın düzenlendiğini duyurdu.

Gözaltına alınanların farklı ilçe emniyet müdürlüklerinde tutulduğu belirtildi. Gözaltına alınanların isimlerinin Doğan Altınışık, Feyzullah Eren, Seyithan Eren, Kadir Keklik, Selahattin Demir, Gülsüm Başkale, Serdar Oğuz ve Nihat Demir olduğu öğrenildi. Gözaltı gerekçesi ise öğrenilmedi.

14 Aralık’taki ev baskınlarında Özgürlükçü Hukukçular Platformu (ÖHP) üyesi Gürkan İstekli ve Hakim Peker'inde içerisinde bulunduğu 17 kişinin gözaltı işlemleri devam ediyor. 16 kişinin ne zaman adliyeye sevk edileceği ise bilinmiyor.

Etiketler :