Birden fazla cinsel saldırıyla suçlanan Sercan Keskinkılıç tahliye edilmiş

Birden fazla cinsel saldırıyla suçlanan Sercan Keskinkılıç tahliye edilmiş
Adana'da 'cinsel terapi' bahanesiyle aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 30'a yakın kişiye cinsel taciz ve tecavüz suçlamasıyla tutuklunan Sercan Keskinkılıç'ın 6 Eylül'de tahliye edildiği ortaya çıktı.

Adana'da kendisini psikoloji bölümü öğrencisi tanıtan Sercan Keskinkılıç, birçok kadına, ''Eski sevgilini unutturmak için terapi yapıyorum" demişti. Kurbanlarına bu yolla yaklaşan ve cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıkan Keskinkılıç hakkında dört şikayete rağmen 6 Eylül'de tahliye edildiği belirlendi.

Mağdur avukatları, Keskinkılıç hakkında bilinen dört şikayet bulunurken, tahliye edildiği dava dışında sadece bir dosyanın iddianamesinin tamamlandığını söyledi.

Öte yandan yurt dışına çıkması yasağı ile tahliye edilen Keskinkılıç, 30 Mayıs 2021'de tutuklanmıştı.

Bugün ise yine Adana'da kendisine tecavüz eden erkeği öldürdüğü için verilen 15 yıllık cezası Yargıtay tarafından onandığı için Çilem Doğan, tutuklandı.

Ne olmuştu?

Aralarında çocuk ve kadınların bulunduğu mağdurlar, Sercan Keskinkılıç tarafından cinsel saldırıya uğradığına dair sosyal medyada açıklama yapmıştı. Keskinkılıç'ın yakalanmasına dair sosyal medyada kampanya başlatmıştı.

Adana Emniyet Müdürlüğü, Çukurova Üniversitesi’nde Psikoloji Bölümü’nde öğrenim gördüğünü ileri sürüp, kadınlarla iletişime geçerek istismarda bulunduğu iddia edilen Keskinkılıç'ın yakalanması için çalışma başlatmış, 30 Mayıs 2021'de Keskinkılıç tutuklanmıştı.