Gazeteci Hülya Kılınç'a 'ahlak polisi'nin eşlik etmesine tepki yağdı

Gazeteci Hülya Kılınç'a 'ahlak polisi'nin eşlik etmesine tepki yağdı
MİT mensupları ifşa ettikleri gerekçesiyle yargılandıkları davada cezaları onanan gazetecilerden olan Hülya Kılınç Manisa'da teslim olmuştu. Kılınç'a infaz memuru yerine ahlak polisinin eşlik etmesi tepkilere neden oldu.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi, MİT mensubunun Libya’da hayatını kaybetmesine ilişkin haberler nedeniyle yargılanan gazeteciler Ferhat Çelik, Barış Pehlivan, Hülya Kılınç, Murat Ağırel, Aydın Keser ve Barış Terkoğlu’na verilen hapis cezası kararlarını onamış, Hülya Kılınç Manisa'da tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Kılınç ile ilgili işlemleri infaz masası polislerinin yapması gerekirken, ahlak masasından bir kadın polis görevlendirildi. Kadın polis, “Ahlak” yazılı yeleği ile Kılınç’ı adliyeden aldı ve bu anlar basına yansıdı.

Cezası kesinleşen hükümlülerle işlemlerin yapılması için adliyeye getirilip götürüldükleri sırada infaz masasında görevli polislerin eşlik etmesi gerekirken, Kılınç'ı teslim etmesi için ahlak masasından bir kadın polis görevlendirilmesi tepkilere neden oldu. Görevlendirmenin infaz masasında kadın polis bulunmamasından yapıldığı öne sürüldü.