Fikret Orman'dan cinsiyetçi sözler: 'Karı gibi arkadan konuşurlar'

Fikret Orman'dan cinsiyetçi sözler: 'Karı gibi arkadan konuşurlar'
Fikret Orman "Karı gibi arkadan konuşurlar" sözleriyle tepki çekince özür dilemek zorunda kaldı. Nar Kadın Dayanışması, "Kadın düşmanı Fikret Orman" açıklaması yaptı.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, kurul toplantısında yaptığı konuşmada tepki çeken ifadeler kullandı. Orman, kurul üyeleriyle girdiği tartışmada, Göbeğinden konuşmayacaksın. Çıkacaksın, kapalı kapılar arkasında konuşmayacaksın. Öyle bir delikanlı yok zaten, anca karı gibi arkadan konuşurlar” ifadelerini kullandı.

Fikret Orman sözlerinin tepki çekmesi üzerine “özür” açıklaması yapmak zorunda kaldı. Orman, tekrar söz alarak “Oruçlu olmama verin. Hanımefendiler sizlerden de özür diliyorum” dedi.

‘Kadın düşmanı Fikret Orman’

NAR Kadın Dayanışması da Fikret Orman’ın sözlerini kınadı. “Kadın düşmanı Fikret Orman” etiketiyle Twitter’dan yapılan açıklamada, “Karı gibi konuşmayın diyerek maçoluk taslayan Fikret Orman kadın düşmanıdır. Cinsiyetçiliğini oruçlu olmasıyla normalleştirmesi kabul edilemez! Oruç tutmak/tutmamak hür iradesi, o makamı terk etmesi ve tüm kadınlardan özür dilemesi ise zorunluluktur!” denildi.

 

Etiketler :