FETÖ’nün izdivaç sorumlularına MİT operasyonu
FETÖ’nün izdivaç sorumlularına düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda çok sayıda kişi gözaltına alındı.
İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Milli İstihbarat Teşlilatı’nın (MİT) ortak çalışması ile FETÖ operasyonu düzenlendi.
EŞ ZAMANLI BASKIN YAPILDI
Ekipler, İstanbul merkezli 20 ilde hakkında gözaltı kararı verilen106 kişinin yakalanmasına yönelik şüphelileri yakalamaya yönelik eş zamanlı baskınlar düzenledi.
62 KİŞİ ADRESLERİNDE YAKALANDI
Yapılan operasyon kapsamında 62 kişi adreslerinde yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler Vatan Caddesi’ndeki Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne getirildi. Hakkında gözaltı kararı bulunan 44 kişinin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.
İZDİVAÇ SORUMLU OLARAK FAALİYET GÖSTEREN 'ABİ' VE 'ABLALAR'
Şüphelilerin örgütünün şifreli mesajlaşma programı ‘Bylock’ kullanıcısı olduğu ve örgüt içinde ‘İzdivaç Sorumlusu’ olarak faaliyet gösteren ‘abi’ ve ‘abla’ konumundaki şüpheliler olduğu ileri sürüldü.
Kaynak:Demirören Haber Ajansı (DHA)