Fatih Portakal, iptal edilen basın kartlarını protesto etmek için kendi kartını iptal etti

Fatih Portakal, iptal edilen basın kartlarını protesto etmek için kendi kartını iptal etti
Evrensel, BirGün ve Cumhuriyet çalışanlarının basın kartının iptal edilmesi üzerine, protesto olarak kendi basın kartını iptal ettirdiğini açıkladı.

Basın Kartları Komisyonu'nun, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına bağlanmasından sonra uzun zamandır yenileme başvurusu yapmış olan gazetecilere “bekleniyor” denilen ve uzun tutulan 'değişiklik çalışması' sürecinin sonunda BirGün, Cumhuriyet ve Evrensel'in sarı basın kartları iptal edildi.

Gazeteci ve FOX TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile basın kartını iptal ettiğini duyurdu. Portakal'ın açıklamasının tamamı şöyle:

"BirGün ve Evrensel gazetesinde çalışan bazı gazetecilerin basın kartları Beştepe İletişim Dairesi tarafından iptal edildi. Hangi hak ve hukukla? Sürekli basın kartı sahibi olarak kararı alanları protesto ediyor, kartımı da kullanmamak üzere kendim iptal ediyorum. Kimse veya bir kurul bir gazetecinin gazeteci olup olmadığına karar veremez. Tıpkı kendi kartımı iptal ettiğim gibi. Kart bir şey ifade etmiyor. Ben gazetecilik yapmaya devam edeceğim kart olmasa da olur..."

Etiketler :