ERDOĞAN,HEDEF KÜÇÜLTTÜ

ERDOĞAN,HEDEF KÜÇÜLTTÜ
Her fırsatta başkanlık sistemi için 400 vekil isteyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, hedefini küçülttüBaşkanlık sistemi için her fırsatta “7 Haziran’da 400 milletvekilini verin ve bu iş huzur içinde çözülsün” diye konuşan...

Her fırsatta başkanlık sistemi için 400 vekil isteyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, hedefini küçülttü

Başkanlık sistemi için her fırsatta “7 Haziran’da 400 milletvekilini verin ve bu iş huzur içinde çözülsün” diye konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İran dönüşü yaptığı açıklamalarda Başkanlık sistemi için gerekli sayıyı değiştirdi. Daha önce 400 vekil vurgusu yapan Erdoğan dün İran dönüşü gazetecilere yaptığı açıklamada “Gerekli sayı 400 değil, 367. Diyelim ki 400 değil 335 oldu, referandum şansı elde edildi. Referandum şansının yakalanması dahi halkımız tarafından böyle bir oylamada olumlu netice verecektir” dedi.

“KİM ALDATTI DA 400 DEDİRTTİ?”

Erdoğan’ın hedef milletvekili sayısını düşürmesine ilk yorum CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’den geldi. İnce, Twitter hesabında yaptığı açıklamada “2 aydır 400 diye bağırıyordu! Bugün 335′e düşürmüş! Kim aldattı da 400 dedirtti? Anket sonuçlarına göre güncelledi, daha da güncelleyecek!” dedi.

“GEREKLİ SAYI 400 DEĞİL…”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan’ın başkanlık sistemiyle ilgili yaptığı açıklama şöyle:

“Bütün arzum, 7 Haziran seçimlerinden, birinci derecede parlamentoda yeni anayasayı, yeni Türkiye hedefiyle çıkartabilecek bir sayının ortaya çıkması. Bunu 400 olarak ilan ettim. Tabii gerekli sayı 400 değil, 367… Ve, yeni anayasa ile birlikte başkanlık sisteminin ne kadar önemli olduğunu işlemeye devam ediyorum. Sayın Ruhani bile baktım bu konunun üzerinde duruyor. Tabii onların sistemi bize göre biraz daha farklı… Ama bu konuda yoğunlaşmamız gerektiğine inanıyorum. 400 olmadı da diyelim ki 335 oldu, referandum şansı elde edildi. Referandum şansının yakalanması dahi halkımız tarafından böyle bir oylamada olumlu netice verecektir, çünkü kamuoyu araştırmalarımızda biz bunu gördük. G20’nin yarısı başkanlık sistemi. O ülkeler dünyanın en iyileri. Onlar diktatör olmuyor, padişah olmuyor, onlar asıp kesmiyor, ama biz Türkiye olarak başkanlık sistemine geçersek böyle oluyoruz… Olmaz!”

Etiketler :