Erdoğan'dan 'George Floyd' açıklaması

Erdoğan'dan 'George Floyd' açıklaması
Erdoğan, George Floyd'un polis şiddeti sonucu öldürülmesine ilişkin "Bu insanlık dışı mentaliteyi kınıyorum dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'de polis şiddeti sonucu siyahi George Floyd'un yaşamını yitirmesine ilişkin, "Bu insanlık dışı mentaliteyi kınıyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi Twitter hesabından İngilizce olarak yaptığı açıklamada, polis şiddeti sonucu Floyd'un hayatını kaybetmesine ilişkin bir değerlendirmede bulundu.

Erdoğan, "ABD'nin Minneapolis kentinde George Floyd'un işkence sonucu öldürülmesine yol açan ırkçı ve faşist yaklaşım, sadece hepimizi üzmekle kalmamış aynı zamanda tüm dünyada karşı durduğumuz adaletsiz düzenin en acı verici tezahürlerinden biri olmuştur. Bize, yaratandan ötürü insanlığı sevmeyi öğreten İslam medeniyetinin bir üyesi olarak bu insanlık dışı mentaliteyi kınıyorum. Nerede, ne bağlamda, ne şekilde olursa olsun Türkiye, daima insanlığa karşı her türlü saldırıya karşı durmuştur." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, paylaşımında, "Bu insanlık dışı eylemin faillerinin hak ettikleri cezayı alacağına inanıyorum. Konuyu takip ediyor olacağız. George Floyd'u saygıyla anıyor, ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyorum." ifadelerine yer verdi.

Etiketler :