Erdoğan: KDV indirimine ters adım atanlara ciddi cezalar uygulayacağız

Erdoğan: KDV indirimine ters adım atanlara ciddi cezalar uygulayacağız
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri'ne gerçekleştireceği ziyaret öncesi havalimanında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, KDV indirimine ilişkin bir soruya ise, "Kurduğumuz ekiplerle beraber, bizim attığımız adımlara ters adım atanlara ciddi cezalar uygulayacağız. Arzu edilmeyen adımlara atanlara cezalar ağır olacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri'ne gerçekleştireceği ziyaret öncesi havalimanında açıklamalarda bulundu ve basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Erdoğan ziyarete ilişkin, "Bugün geniş bir heyetle Abu Dabi'yi ziyaret edeceğiz. Abu Dabi'yi en son 2013 yılında ziyaret etmiştim. Körfez bölgesindeki tüm kardeş ülkelerin güvenliğini kendimizden ayrı görmüyoruz. Geçtiğimiz ay Abu Dabi'ye yapılan saldırıları güçlü şekilde kınadık. Bugün ve yarın gerçekleştireceğimiz temaslarda, ikili görüşmelerimizin haricinde bölgesel konuları da ele alacağız.

Abu Dabi en çok ticari ilişkimiz olan bölgelerden birisi. İki ülke ekonomisi çok daha önemli bir potansiyeli temsil ediyor. Gerek gerçekleştireceğimiz görüşmeler, gerek imzalayacağımız imzalarla bunları gerçekleştireceğimize inanıyorum. Ziyaretimiz vesilesiyle, savunma sanayinden sağlık, tarım, kültür ve eğitime kadar çok sayıda adımların atılmasını hedefliyoruz. Bu düşüncelerle ziyaretimizin hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Erdoğan'ın sorulara verdiği yanıtlar ise şöyle:

Emine Erdoğan bu ziyarette size eşlik edecek mi?

Eşim benimle beraber olamayacak. Eşim pozitif. Hamdolsun süreci hafif bir şekilde atlatıyor.

KDV indirimi

Bu konuyla ilgili gerek Maliye Bakanım gerek Ticaret Bakanım açıklamalarını yaptılar. Kurduğumuz ekiplerle beraber, bizim attığımız adımlara ters adım atanlara ciddi cezalar uygulayacağız. Arzu edilmeyen adımlara atanlara cezalar ağır olacaktır. Buraların kontrolü ve denetimi sürdürülecek.

Ukrayna-Rusya gerilimi

Biz sadece Birleşik Arap Emirlikleri ve Türkiye arasındaki ilişkileri değil, bölgedeki ilişkileri de masaya yatıracağız. Tabi bunun en önemlisi Ukrayna Rusya gerilimi bunun üzerinde de ısrarla duracağız.