Elçiliklerde Kudüs önlemleri

Elçiliklerde Kudüs önlemleri
ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasından sonra iki ülke elçiliklerinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Ankara’da iki ülke elçiliklerinin bulunduğu bölgedeki ara sokaklar araç giriş çıkışına kapatıldı çevresine polis barikatları kuruldu. Bazı sivil toplum örgütü üyeleri dün ABD elçiliği önüne gelip, siyah çelenk bıraktı.

İSTANBUL'DA KUDÜS ÖNLEMLERİ

İstanbul’daki İsrail ve ABD Başkonsolosluklarında da yoğun güvenlik önlemleri alındı. İstinye’deki Amerikan Başkonsolosluğu’nun önündeki sokak araç giriş ve çıkışlarına kapatıldı. Başkonsoloslukta görevli Amerikan askerlerinin çatı ve bina çevresinde güvenlik önlemleri aldıkları görüldü. Levent’teki İsrail Başkonsolosluğu’nun çevresi ise bariyerlerle kapatıldı.

NE OLMUŞTU?

ABD Başkanı Donald Trump, 6 Aralık Çarşamba günü Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacaklarını ilan etti.

Karara gelen tepkilere aldırmayan Trump, ABD Büyükelçiliği'nin Kudüs'e taşınması için süreci başlattıklarını ve bunun geç kalınmış bir adım olduğunu söyledi.

Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etme kararını açıklarken bu adımın "Filistinliler ve İsrailliler arasındaki barış sürecine katkıda bulunacağını" iddia etti.

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi