Edirne Valiliği: Yunan polisi bir göçmeni öldürdü

Edirne Valiliği: Yunan polisi bir göçmeni öldürdü
Edirne Valiliği, Yunan polisinin bir göçmeni öldürdüğünü, 5 kişiyi de yaraladığını duyurdu.

Edirne Valiliği, Yunan polisinin müdahalesinde bir göçmenin öldüğünü,5 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Gazete Duvar'dan Hacı Bişkin'e konuşan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Yunanistan polisinin sürekli biber gazı sıktığını belirtmiş ve şöyle devam etmişti: 

“Burada bir geçiş yok. '190 kilometrelik bir nehir hattı var, mülteciler oradan geçiyorlar’ dediler. 130 bin kişi oradan geçse dehşet görüntüler ortaya çıkar. Bu sayıyı ciddiyetsiz olarak görüyorum. Buradaki sivil toplum kuruluşlarıyla da görüştüm. 130 bin rakamı gerçeği yansıtmıyor. Yunanistan tarafı sürekli biber gazı kullanıyor. Bu biber gazından dolayı insanlar sürekli yaralanıyor. Gözlerimizin önünde ağır yaralananlar oldu. Göğsünden ve bacaklarından yaralanmış kişiler gözümüzün önünden götürüldü. Mülteciler burada 3 ölü olduğunu söylüyor ama yetkililer 6 yaralı olduğunu anlatıyor. Çelişkili rakamlar var. Benim izlenimlerime göre kendileri bile yapmış olduğu açıklamaya inanmıyor.”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Twitter'dan açıklama yaptı

Soylu, "Bugün 11’de Edirne Pazarkule'de 1 mülteciyi daha öldürüp 5'ini yaralayan Yunanistan uluslararası kuralları çiğneyip insan hakları ihlallerine devam ediyor çünkü Avrupa şımartıyor Bunların milyonda 1'ini Türkiye yapsa hem Avrupa hem de Avrupa'nın Türkiye'deki elemanları ayaktaydı" dedi.

Olayla ilgili Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı bildirildi. Yunan askerleri 2 Mart'ta da bir Suriyeli göçmeni vurarak öldürmüştü.

 

Etiketler :