Dikmen Vadisi’nde parsel parsel Ağaoğlu inşaatı

Dikmen Vadisi’nde parsel parsel Ağaoğlu inşaatı
Dikmen Vadisi 5. etapta, kentsel dönüşüm çerçevesinde parsel parsel yüksek yoğunluklu yapılaşmalar başladı.

Ankara’nın nefes koridoru ve kılcal damarlarından birisi olan Dikmen Vadisi’nin son kalan yeşil alanı da yapılaşma tehdidi ile karşı karşıya. İnşaat izni verilen birçok parselde Ağaoğlu İnşaat tarafından yapılmaya başladı. 

İnşaatlar yargı yolunda 

Konuyla ilgili açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan “Ağaoğlu İnşaat İstanbul’dan sonra şimdi de Ankara’nın rantını parselleyen ve yaşam alanlarımızı yok eden inşaatlar sistematiği ile nefes koridorlarımızı tıkayacak. Ruhsatların iptalini yargıya taşıyacağız” dedi. 

whatsapp-image-2020-03-30-at-12-30-38.jpeg

Dikmen Vadisi’nin son etabı Ağaoğlu İnşaata parsellenmiş

‘’Dikmen Vadisi’nin son etabı Ankara’nın son kalan yeşil alanlarından, vadi yamaçlarında yüksek yoğunluklu yapılaşma ile vadi beton duvarlarla  çevrelenerek, doğal akışı engellenecektir.  Dikmen Vadisi’ne Ağaoğlu Park Vadi  tabelasının asılması, Dikmen Meslek ve Teknik Lisesi’nin lojmanlarına  yıkım kararın gelmesi, öğretmenlerin lojmandan çıkartılması yönünde tebligatlar yapılması, okul lojmanlarının parsellerinin Ağaoğlu’na verildiği  bilgileri gösteriyor. Dikmen Vadisi’nin son kalan yeşilini de hançer vurulacak ve belli ki Dikmen Vadisi’nin son etabı Ağaoğlu İnşaata parsellenmiş’’ diyen Candan, sözlerine şöyle devam etti:

“Dünya ve ülkemiz Covid19 salgını ile  mücadele ederken rant virüsleri hiçbir yerde ve hiçbir koşulda durmuyor. Bugün dünyamızın mücadele ettiği corona virüs, doğal alanlarımızın, nefes koridorlarımızın, ekolojik eşiklerimizin parçalanmasının ve doğayı talanın bir sonucu değil midir?”

 

Etiketler :