Deniz Gezmiş Ve Arkadaşları İçin Dolmabahçe'de Anma

Deniz Gezmiş Ve Arkadaşları İçin Dolmabahçe'de Anma
Deniz Gezmiş ve arkadaşları, Dolmabahçe'de bir grup üniversite öğrencisi tarafından anıldı. Öğrenciler, 6 Mayıs 1972 tarihinde idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan için Kabataş'ta belediye parkına üç adet...

Deniz Gezmiş ve arkadaşları, Dolmabahçe'de bir grup üniversite öğrencisi tarafından anıldı. Öğrenciler, 6 Mayıs 1972 tarihinde idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan için Kabataş'ta belediye parkına üç adet fidan dikti.

Kabataş'ta saat 16.00 sıralarında toplanan grup, 'Emperyalizme ve AKP diktatörlüğüne karşı ayaktayız. Denizler'in yolu Haziran'dan geçer yazılı pankart açarak, Dolmabahçe'ye yürüdü. Bu sırada, 'Denizler'e sözümüz, devrim olacak', 'Emperyalistler, işbirlikçiler, 6'ncı Filo'yu unutmayın' sloganları atıldı.

Eylemciler, Kabataş Parkı'nda durup, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan için parka üç adet fidan dikti.

Burada bir basın açıklaması yapan Can Güneş, 'Dün 6'ncı Filolar karşısında direnenler, asılacak arkadaşlarını kurtarmak için ölüme gidenler, Commer'in arabasını ateşe verenler, bugün sokaklarda, meydanlarda, üniversitelerde, liselerde, mahallelerde. AKP düzeninin, diktatörün karşısında dikilenlerdir' dedi.

Grup, açıklama sonrası olaysız şekilde dağıldı.