Davutoğlu'nun Taksim için son sözü:'Kaos çıkarmayın izin vermeyiz'

Davutoğlu'nun Taksim için son sözü:'Kaos çıkarmayın izin vermeyiz'
BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, 1 Mayıs kutlaması için Taksim'e izin verilmeyeceğini tekrarlayarak, bu konuda kaos yaratılmak istendiğini, sadece sembolik saygı duruşuna izin verilebileceğini söyledi.Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare...

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, 1 Mayıs kutlaması için Taksim'e izin verilmeyeceğini tekrarlayarak, bu konuda kaos yaratılmak istendiğini, sadece sembolik saygı duruşuna izin verilebileceğini söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile birlikte Ankara'dan uçakla geldiği Nevşehir'den helikopterle Niğde'ye geçti. İndiği Niğde Stadı'nda Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, milletvekilleri ve partililer tarafından karşılanan Davutoğlu daha sonra seçim otobüsüyle mitingin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı'na hareket etti.

Davutoğlu'nun güzergahı boyunca geniş güvenlik önlemleri alındı. Adana, Mersin, Niğde, Aksaray, Konya, Ereğli ve Kayseri'den de çok sayıda polisin takviye güç olarak gönderildiği Niğde'de Davutoğlu'nun konuşacağı meydana çıkan tüm sokak ve yollar kapatılırken, alanın çevresindeki binaların çatılarına da keskin nişancılar yerleştirildi. Mitinge katılan vatandaşlar, polis tarafından oluşturulan arama noktalarından geçerek alana girdi.

TAKSİM İÇİN SON SÖZ

Sendikaların 1 Mayıs kutlamasının yeri ile ilgili direnmelerine cevap vererek, kimsenin kaos çıkarmamasını istedi ve 'Taksim bizim için kabedir' diyenleri de eleştirip, bu benzetmeye karşı çıkarken, "Biz kutsal değerlerimizi çiğnetmeyiz" diye konuştu. Başbakan, bu konuda şunları söyledi: "Yarın gösteri yapmak isteyenler, kendilerine gösterilen yerde gösteri yapabilirler. Kimse Taksim etrafında yeni bir kaos çıkarmaya kalkmasın. Sembolik olarak saygıda bulunacaklarsa tamam, ama kaosa kesinlikle izin vermeyiz. Biz böyle dedik, HDP'nin Eş Başkanı diyor ki, 'Kâbe nasıl Müslümanlar için kutsalsa, Taksim'de bizim için kutsal' Yahu bu nasıl söz? İster ateist ol, ister anarşist ol o senin bileceğin şey ama biz Kâbe'ye laf söyletmeyiz. Şimdi bir müftüyü vekil gösterdiler. Ben ona sesleniyorum, bu nasıl söz? Müftü efendi cevap versin. Peşine takıldığı Demirtaş?a ya bir ders versin. Demirtaş haddini bilecek, sınırını da bilecek. İsteyen anarşist, ister ateist olur, ama bu millet iki yüzlülüğü affetmez. Doğu'da müftü efendiyi aday gösterdi, batıda Taksim?e çıkıp 'Burası Kâbe'dir bizim için' diyeceksin öyle mi? Bu millet sana inanır mı? Gönlü Filistin aşkıyla yanan kardeşlerime sesleniyorum, 'Kudüs nasıl Yahudiler için kutsalsa' diyor, yahu sen İsrail'in sözcüsü müsün? Kudüs bizim için kutsal." dedi.