Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Genel bir yasağın ekonomik maliyeti büyük olur

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Genel bir yasağın ekonomik maliyeti büyük olur
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, coronavirüse karşı alınacak genel bir sokağa çıkma yasağının getireceklerine dair konuştu.

NTV'ye konuşan İbrahim Kalın, "Genel bir yasağın ekonomik maliyeti büyük olur. Virüsün dünyaya maliyeti 3-4 trilyon dolar olacak" yorumunda bulundu.

"Türkiye ne zaman normale döner? sorusuna Kalın, şöyle yanıtladı:

"Şu anda bir şey söylemek için erken. Biz de tabii ki bunu Bilim Kurulu'na, Sağlık Bakanlığı'na, bilim insanlarına soruyoruz. Erken ya da eksik bilgilerle birtakım tarihler telaffuz etmek büyük hata olur. Şu anda bunu söyleyebilecek durumda değiliz. Ne zaman biteceği tamamen mücadelenin başarısına, seyrin nasıl devam edeceğine bağlı. Dolayısıyla size, bana, herkese bağlı. Bu ancak ve ancak kontrol altına alınıp insanlar dünya çapında bağışıklık kazandığı ve aşı bulunduğunda tam anlamıyla kontrol altına alınmıştır denebilecek."

"Ekonomik maliyeti büyük olur"

Sokağa çıkma yasağına ilişkin açıklamalarda bulunan Kalın, "Her bir ülke kendi özgün şartlarında bu kararları almak durumunda. Türkiye için de salgının seyrine, alınan tedbirlerin başarısına bağlı olarak bir öngörüde bulunmak mümkün. Bunun dışında tüm tarihler sepkülasyon olmanın ötesine geçmez. Genel bir yasağın ekonomik maliyeti büyük olur. Virüsün dünyaya maliyeti 3-4 trilyon dolar olacak" ifadelerini kullandı.

Bilim Kurulu'nun çalışmaları hakkında konuşan Kalın, "Bilim Kurulu bu süreçte ihdas edilmiş en önemli kurumlardan bir tanesi. Bu kurul çok zamanlı bir şekilde kuruldu. Gayet de iyi çalışmaya devam ediyor. Onların tavsiyeleri doğrultusunda bu tedbirler alınıyor, uygulanıyor" dedi.

Kalın, şöyle devam etti: "Bazen kurulun çalışmalarıyla siyasi irade arasında görüş ayrılığı oluyor veya kurulun tavsiyelerin yerine getirilmediği gibi spekülatif haberlerin çıktığını görüyoruz. Böyle bir şey söz konusu değil."
 

Etiketler :