'Çocuklarımız aç, nasıl evde kalalım' diyen vatandaşa 'Geber' demişti: Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı görevden alındı

'Çocuklarımız aç, nasıl evde kalalım' diyen vatandaşa 'Geber' demişti: Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı görevden alındı
istanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Nail Noğay, “Çocuklarımız aç, nasıl evde kalalım” diyen vatandaşa “Geber” dedi. Tepkilerin ardından, Nail Noğay'ın görevden alındığını ve hakkında soruşturma başlatıldığı duyuruldu.

İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Nail Noğay, coronavirüs (COVID-19) salgını günlerinde “Evde kal” çağrılarına ilişkin “Çocuklarımız aç, nasıl evde kalalım” diyen yurttaşa “Geber” dedi.

Noğay, kişisel Twitter hesabında Euronews’in videosunun paylaşıldığı bir tweeti alıntılayarak yazdığı bu yanıtı tepkilerin ardından silmek zorunda kaldı. Bir süre sonra Noğay’ın hesabını kapattığı görüldü.

Euronews’in “Romanlardan ‘evde kal’ çağrılarına yanıt: Çocuklarımız aç, nasıl evde kalalım” haberinde paylaştığı videoda, söz konusu vatandaş şunları söylüyor:

“Şu anda çok mağdur durumdayım. Bu sabah, ayıptır söylemesi, çocuklarıma kahvaltı ettiremedim ve bu benim zoruma gitti. Devletimiz bu duruma bir el koysun. Şimdi çocuklarım aç kalmasınlar diye dilenmekten geliyorum. Pastaneleri, çöpleri gezerek çocuklarıma ekmek, yemek getirdim. ‘Kal’ diyorsunuz ama mecburuz gitmeye. Çoluk çocuğumuz var, açız yani aç, aç. Biz açlıktan ölelim ama çoluğumuza çocuğumuza bir şey olmasın. Bana ne güzel diyorlar ki, ‘Çıkma, çıkma.’ Mecbur çıkacağım. Bir gelir olmayınca ne olacak? Mecbur kendimi dışarı atacağım. Şu anda ben dilenmekten geliyorum, kim bunu biliyor? Sadece ‘çıkma’ yapıyorlar. Gelsinler evimin halini görsünler."

Görevden alındı

Tepkilerin ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Nail Noğay’ın görevden alındığını ve hakkında soruşturma açıldığını duyurdu.