CHP'yi Ankara ve İstanbul'dan sonra 2 ilde daha şaşırtan sonuç

CHP'yi Ankara ve İstanbul'dan sonra 2 ilde daha şaşırtan sonuç
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, 'Bursa ve Antalya'yı alıyoruz. Mersin’de şu anda başa baş gidiyoruz, tabii adayın çekilmesiyle birlikte. Yoksa ondan önce oldukça öndeydik' dedi. Torun, AKP hükümeti için ise 'Bu iş bitti' ifadesini kullandı.

CHP’nin Yerel Yönetim Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Artık Gerçek’in sorularını yanıtladı. Torun'un açıklamalarından bazıları şöyle:

-Ankara, İstanbul başta olmak üzere Bursa, Mersin, Antalya, Balıkesir gibi büyükşehirlerde durum nasıl, anketler ne diyor?

Sürpriz anket sonuçları geliyor. Sahada gördüğümüzün daha da üstünde. Antalya, Adana, Mersin, Bursa, İstanbul, Ankara oldukça iyi. Biz açıkçası bu kadar süre içerisinde bu kadar toparlanacağını düşünmüyorduk ama sahadan ve anketlerden sonuçlar oldukça iyi geliyor.

BURSA VE ANTALYA’YI ALIYORUZ

-CHP Bursa, Antalya’yı alabilecek mi?

Şu anda alıyoruz. Tabii Türkiye burası, olağanüstü bir durum, bir olumsuzluk olmazsa şu anda anket sonuçlarına göre buraları alıyoruz görülüyor.

MERSİN’DE BAŞA BAŞ

-Mersin oldukça çekişmeli geçiyor…

Mersin’de şu anda başa baş gidiyoruz, tabii adayın çekilmesiyle birlikte. Yoksa ondan önce oldukça öndeydik. Şimdi adayın çekilmesiyle birlikte ne olacak, çok kestiremiyoruz. Önümüzdeki günlerde göreceğiz.

BU İŞ BİTTİ

-Genel olarak tabloyu nasıl görüyorsunuz, AKP’nin oy kaybı olur mu, ne kadar olur?

Bu iş bitti. Vatandaş artık bütün gerçeklerin farkında. İliklerine kadar hissediyor şu an içinde bulunduğu krizi. Onlar tabii Saray’dan görmüyor olabilir, etraflarını kuşatmış çetelerden farkında olmayabilirler, kendi yağcıları yandaşlarının farklı göstermeleriyle farkında olmayabilirler ama vatandaş inim inim inliyor, mutfakta yangın var. Bu ülke çok şey yaşadı ama ilk defa bunların döneminde salatalık, domates kuyruğuna girdi. Böyle bir şey olabileceğini söyleseler, inanmazdık. Ama bir tarım ülkesi diye kabul ettiğimiz, topraklarından bereket fışkıran, her bir köşesinden bereket fışkıran bu ülkede bu yönetim bizi salatalık, domates, soğan kuyruğuna sokmuştur. Daha bunun ötesi yoktur.