CHP'nin Milletvekili Adayı Tayfun Talipoğlu'na ''Valilik İzni'' Engeli

CHP'nin Milletvekili Adayı Tayfun Talipoğlu'na ''Valilik İzni'' Engeli
AYDIN'dan CHP'nin 5'inci sıra milletvekili adayı Tayfun Talipoğlu, Nazilli İlçesi'nde huzurevini ziyaret etmesine Aydın Valiliği izin vermedi. Duruma tepki gösteren Talipoğlu, "Bu kararı anlamak mümkün değil. Kapının önündeki...

AYDIN'dan CHP'nin 5'inci sıra milletvekili adayı Tayfun Talipoğlu, Nazilli İlçesi'nde huzurevini ziyaret etmesine Aydın Valiliği izin vermedi. Duruma tepki gösteren Talipoğlu, "Bu kararı anlamak mümkün değil. Kapının önündeki yaşlılarla kucaklaştık ama içerdekilerle kucaklaşamadık. El öpmek için Valilik izni gerekiyormuş" dedi.

Gazeteci ve televizyon yapımcısı, CHP'nin Aydın'dan 5'inci sıra milletvekili adayı Tayfun Talipoğlu, CHP Nazilli İlçe Başkanı Ali Çankır ile birlikte Haluk Alıcık Huzurevi'ni ziyaret etmek istedi. Talipoğlu'nu kapıda karşılayan bir güvenlik görevlisi ziyaret için izin alınıp alınmadığını sorduktan sonra kurum müdürüyle görüşmesini istedi. Huzurevi Müdürü Emine Araborucu ile görüşen Talipoğlu, Valilik'ten izin alınması gerektiği ve kurum içinde fotoğraf çektirmenin yasak olduğu gerekçesiyle ziyareti gerçekleştiremedi.

Çıkışta karşılaştığı huzurevi sakinleri ile konuşup ellerini öpen Talipoğlu, şunları söyledi:

"Ben Bam Teli programını yaptığım sürece gittiğim her yerde huzurevlerini ziyaret ettim. Çekimler için izin alınması gerekir ama ziyaret için izin gerekmez. Üstelik de parti tanıtım filmlerinde yaşlılara çok saygılı olduklarını söyleyen, onlara sahip çıkılması gerektiğini söyleyen hükümet, 'Seçimler yaklaştı bundan sonra her ziyarete gelen, el öpmeye gelen valilikten izin alacak' diye bir yazı göndermiş. Bu kararı anlamak mümkün değil. Kapının önündeki yaşlılarla kucaklaştık ama içerdekilerle kucaklaşamadık. Üstelik de biz böyle bir parti broşürü dağıtmak maksadıyla değil sadece onlara yaklaşmak için, sevgilerimizi, hürmetlerimizi sunmak için gelmiştik. Ama anlayışları belli oldu. Bunlar her yere sanki cezaeviymiş gibi izin gerektiğini söylediler. Yani el öpmek için Valilik izni gereken bir durum var. Bunu kamuoyunun dikkatine sunuyorum."

Huzurevi sakinlerini ziyaret etmek istediklerini bildirdiklerini söyleyen CHP Nazilli İlçe Başkanı Ali Çankır, "Ben kurum müdürüyle görüştüm. Kendisi bana telefon açıp ziyaret edip etmeyeceğimiz hakkında bilgi verecekti; ancak aramadı. Benim telefonlarıma da cevap vermedi. Biliyorsunuz ki partimizin seçim beyannamesinde çalışanlar, yaşlılarımız ve emeklilerimiz için projelerimiz var. Herhalde hükümet bu projelerimizin yaşlılarımız tarafından bilinmesini istemiyor. O yüzden bizi almıyorlar emeklilerin yanına" dedi