CHP'li Gök'ten AKP'ye 'Branş' Sorusu

CHP'li Gök'ten AKP'ye 'Branş' Sorusu
Levent Gök: 27 Ocak 2016 tarihi itibariyle Milli Eğitim Bakanlığının branşlar bazında kaç öğretmen ihtiyacı vardır?Ankara Milletvekili ve CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI'nın yanıtlaması istemiyle...

Levent Gök: 27 Ocak 2016 tarihi itibariyle Milli Eğitim Bakanlığının branşlar bazında kaç öğretmen ihtiyacı vardır?

Ankara Milletvekili ve CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI'nın yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde; 26 Ocak2016 tarihinde 2016 Şubat dönemi öğretmenlik için atama duyurusunun yapıldığını hatırlattı.

Branşlara göre toplam olarak 30 binöğretmenin atanacağına dikkat çeken Gök, 27 Ocak 2016 tarihi itibarı ile Milli Eğitim Bakanlığının branşlar bazında öğretmen açığının ne kadar olduğunu, branşlara göre atama sayılarının hangi kriterlere göre belirlendiğini, 2000 yılından bu yana, üniversitelerin Eğitim Fakültelerinden yıllar bazında mezun olan öğrenci sayısını sordu.

Levent Gök; 2002 yılından bu yana sahte diploma ya da mezuniyet belgesi ile kaç öğretmen atandığını ve bu atamaların yıllar bazında dağılımını sorduğu yazılı soru önergesinde, "2002 yılından bu yana milli sporcu olmadığı halde, sahte belgelerle milli sporcu olarak MEB’e başvuran kaç kişi Beden Eğitimi öğretmeni olarak atanmıştır?" diye de sordu.

Levent Gök şu soruları yöneltti:

1-27/01/2016 tarihi itibarı ile Milli Eğitim Bakanlığının branşlar bazında öğretmen ihtiyacı kaçtır?

2-Branşlara göre atama sayıları hangi kriterlere göre belirlenmektedir?

3-2000 yılından bu yana, üniversitelerin Eğitim Fakültelerinden mezun olan öğrenci sayısı yıllar bazında kaçtır?

4-2000 yılından bu yana, üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olan ve Pedagojik Formasyon Sertifikasına sahip olan öğrencilerin yıllar bazında sayıları kaçtır?

5-2000 yılından bu yana yıllar bazında hangi branşlarda kaç öğretmen emekli olmuştur?

6-2002 yılından bu yana sahte diploma ya da mezuniyet belgesi ile kaç öğretmen atanmıştır? Yıllar bazında dağılımı nedir?

7-2002 yılından bu yana milli sporcu olmadığı halde, sahte belgelerle milli sporcu olarak MEB’e başvuran kaç kişi Beden Eğitimi öğretmeni olarak atanmıştır?