CHP'li Gençlerden Cansel İçin Oturma Eylemi

CHP'li Gençlerden Cansel İçin Oturma Eylemi
CHP Balıkesir İl Gençlik Kolları, Kayseri'de öğretmeninin tecavüzüne uğradıktan sonra intihar ettiği belirtilen liseli Cansel Buse K. için oturma eylemi yaptı.Olayı protesto eden gençler, başta yetkililer olmak üzere herkesi...

CHP Balıkesir İl Gençlik Kolları, Kayseri'de öğretmeninin tecavüzüne uğradıktan sonra intihar ettiği belirtilen liseli Cansel Buse K. için oturma eylemi yaptı.

Olayı protesto eden gençler, başta yetkililer olmak üzere herkesi vicdanının sesini dinlemeye çağırdı.

Yeşilli Meydanı'nda toplanan 40 kadar CHP'li genç, Cansel'in fotoğrafını taşıdı, 'Hani okul ikinci yuvamızdı', 'Bu bir intihar değil, cinayet', 'Dur demenin zamanı gelmedi mi', 'Sıradaki senin eşin, çocuğun olabilir', 'Cansel için susma', 'Sen öğretmen olsan ne olur' yazılı dövizler açtı.

CHP Balıkesir İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Damla Çak, grup adına yaptığı basın açıklamasında, "Bugün burada 18 yaşında bir lise öğrencisi olan canımız Cansel'imiz için toplandık. Cansel Buse Kınalı, Kayseri'de matematik öğretmeninin tecavüzüne uğradı. Okul yönetimi olayın üstünü kapatmaya çalıştı. Cansel buna dayanamadı ve babasının silahını başına dayayıp intihar etti. Cansel'in başına sıktığı kurşun bizlerin vicdanını da delip geçti" dedi.

'ŞİMDİ NE DİYECEKSİNİZ?'

"Her geçen gün hayallerimizi, umutlarımızı parçalayan bu sisteme ve yarattığı zihniyete arkadaşlarımızı kurban ediyoruz" diyen Çak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Okul için 'Sizin ikinci eviniz' derdiniz. Cansel matematik öğretmeninin tecavüzüne uğradı. Şimdi ne diyeceksiniz? 'Mini etek giymiştir' mi dersiniz, yoksa 'Kesin tahrik etmiştir' gibi iğrenç söylemlere mi sığınırsınız susmak için? Peki şimdi Diyanet İşleri Başkanlığı çıkıp, 'Kız çocuklarınızı okula göndermeyin' diye fetva mı verecek? Bir bahane bulup, gerçekten vicdanınızı rahatlatmaya mı çalışacaksınız? Farkında değil misiniz? Can güvenliğimiz yok, gecenin körü, sabahın altısı, öğlenin üçü, sokak, bar, okul farketmiyor. Ölüyoruz, susuyorsunuz! Şimdi bizler Cansel'in sessiz çığlığıyız ve sizleri eğer hala varsa ve kör olmamışsa vicdanınızın sesini dinlemeye davet ediyoruz."

Açıklamanın ardından 30 dakikalık oturma eylemi yapan CHP'li gençler, sessizce dağıldı.