CHP'li Erdoğdu: Güvenilir bir seçim için yargıya güvenemeyiz

CHP'li Erdoğdu: Güvenilir bir seçim için yargıya güvenemeyiz
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu, tüm muhalefet partilerine "Sandıklara sahip çıkalım" çağrısında bulundu, "Yargı bağımsızlığının şaibe altında olduğu koşullarda bu çözüme güvenemeyiz. Kendimize güvenmek...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu, tüm muhalefet partilerine "Sandıklara sahip çıkalım" çağrısında bulundu, "Yargı bağımsızlığının şaibe altında olduğu koşullarda bu çözüme güvenemeyiz. Kendimize güvenmek zorundayız" dedi.

Antalya'da partisinin sandık güvenliği eğitmenlerine ve sandık çevresi sorumlularına yönelik eğitime katılan Seyhan Erdoğdu, 7 Haziran seçimleri için CHP olarak 3 ayaklı bir mücadele sürdürdüklerini söyledi. Birinci ayağında demokrasi ve özgürlük, laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin yeniden inşasının yer aldığı bu mücadelede ikinci ayağı doğru temeller üzerinde katma değer yaratan bir ekonominin yeni rotasına girmesinin oluşturduğunu kaydeden Erdoğdu, üçüncü ayakta ise sosyal politikaların yer aldığını söyledi.

Parti olarak barış, ekmek, özgürlük ve iş için yürüttükleri bu politik mücadelenin seçmen tarafından teveccühle karşılanacağına inandıklarını dile getiren Erdoğdu, tam da bu noktada sandık güvenliğinin birinci öncelik olarak karşılarına çıktığını dile getirdi. "Geleceğimizi çalmaya kalkışanlar aynı zamanda sandıktaki oylarımızı da çalabilir" diyen Erdoğdu, bunu farklı seçimlerde yaşadıklarını savundu.

Erdoğdu şunları söyledi:

"Kediler masum hayvanlar. Kedilere değil kedileri sokanlara bakmak lazım. Sandık güvenliğine birinci derecede önem veriyoruz. Keşke hiç önem verecek bir ortamda yaşamasak. Demokratik ülkelerde, seçimlerin şeffaf, güvenli ortamlarda yapıldığı ve demokratik yaklaşımların egemen olduğu ortamlarda böyle bir şey yok. 'Siyasi partiler sandığa sahip çıksın', demokratik olmayan ortamların sloganı olabilir. 'Sandığa sahip çıkalım' sloganını ortaya atmaktan demokrasi adına üzüntü duyuyoruz. Ama gerçeklik bu."

Sandık güvenliğinin oy verme işlemi öncesi, oy verme sırası ve sonrasını kapsadığını kaydeden Erdoğdu, verdikleri eğitimle her sandıkta yer alan görevlileri, müşahitleri, kat görevlilerini ve bina sorumlularını yaşanabilecek hukuksuzlukları ilçe seçim kuruluna kadar taşıyabilecek şekilde donatmak olduğunu söyledi. Bu noktada sadece CHP'nin değil bütün muhalefet partilerinin çok uyanık olması gerektiğini söyleyen Erdoğdu, "CHP oyları ziyan olmasın istiyoruz. 2014 yerel seçimlerinde yaşadıklarımız bize bu endişeyi veriyor. İstanbul ve Ankara'da bu durumu yaşadık. Bir kısmı Yüksek Seçim Kurulu'na intikal ettirildi. Ankara'da yerel seçimleri Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşıdık. Fakat yargı yoluna, yargı bağımsızlığının şaibe altında olduğu koşullarda bu çözüme güvenemeyiz. Kendimize güvenmek zorundayız" diye konuştu.