CHP'den Libya'da gizlenen şehit haberleriyle ilgili açıklama

CHP'den Libya'da gizlenen şehit haberleriyle ilgili açıklama
CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Libya'daki şehitlerin haberlerinin gizlenmesiyle ilgili tepki gösterdi. Salıcı, "Hükümet doyurucu bir açıklama yapmakla yükümlüdür" dedi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce Milli Savunma Bakanlığı ve TSK tarafından açıklanmayan şehitlerle ilgili açıklamada bulunmuş, "Libya'da birkaç şehidimiz var" demişti.

Erdoğan'ın bu açıklamasının ardından Yeniçağ yazarı Batuhan Çolak, şehit olan askerlerden birinin "Albay Okan Altınay" olduğunu duyurmuş, Albay Altınay'ın cenazesinin sessiz sedasız Türkiye'ye getirilip defnedildiğini, ailenin tepkili olduğunu söylemişti. Bunun üzerine konuyla ilgili yine bir paylaşım yapan Yeniçağ yazarı Murat Ağırel de konuyla ilgili bilgi vermiş, aynı gece Çolak ve Ağırel'in Twitter hesaplarına ve e-posta adreslerine yasa dışı bir biçimde el konulmuştu. Yeniçağ gazetesi de internet sitesinde verdiği haberi kaldırmıştı.

Ağırel ve Çolak, konuya ilişkin halktv.com.tr'ye açıklama yapmıştı

Konuya ilişkin açıklamada bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, "Şehitlerle ilgili kullandığı ifade yakışıksız, incitici. Bundan dolayı çok üzgünüz" derken, "Kaç askerimizin hangi nedenlerle şehit olduğu neden kamuoyuyla paylaşılmıyor? Libya'da yaşanan süreçle ilgili Türkiye'nin nasıl bir süreç yürütüldüğü bilgiler neden kamuoyundan saklanıyor? Hükümet doyurucu bir açıklama yapmakla yükümlüdür" ifadesini kullandı.

Salıcı, S-400 tartışması ilişkin de konuşurken, "Hangi hafta kiminle dost, hangi hafta Türkiye'nin dış politikası nereye doğru ilerliyor anlamakta güçlük çekiyoruz. S-400 meselesinde hükümet gayet iddialı açıklamalarda bulundu. Günün sonunda 4 milyar dolar verdik, 2,5 milyar dolar S-400 1,5 milyar dolar F-35'lere gitti. Elimizde ne S-400, ne F-35, ne Patriot var" dedi.

Etiketler :