CHP ile AKP'yi bir araya getiren proje!

CHP ile AKP'yi bir araya getiren proje!
Edirne'nin Keşan ilçesinde patlatma işlemi ile linyit üretimi projesine karşı CHP'li ve AKP'li üyeler hemfikir oldu. İki parti, projeye karşı köylüleri destekleyeceklerini açıkladı.

Edirne'nin Keşan ilçesinde bulunan 5 köy ve bir mahalle sınırları içerisindeki 840 hektarlık alanda patlatma işlemi ile linyit üretimi projesi yapılmak isteniyor. Yerel halk ise projeye tepkili.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, projenin Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) raporu sürecinin başlatıldığını ve halkın katılımı ile Karacaali köyünde 30 Haziran Salı günü toplantı düzenleneceğini duyurdu.

Duyurunun üzerine söz konusu 5 köyün muhtarı ve Keşan Kent Konseyi, Edirne İl Genel Meclisini ziyaret etti.

Projenin engellenmesi için destek talep edildi

Muhtarlar ve konsey, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Geçmiş ve meclis üyelerinin projenin engellenmesi için desteğini talep etti.

Sözcü'den Uğur Akagündüz'ün haberine göre; CHP'li ve AKP'li meclis üyeleri, Keşan Kent Konseyi Başkanı Hasan Karagöz tarafından köylülere projeye karşı desteğe çağrıldı.

Patlatma işleminin yapılacağı bölgenin Karacaali köyüne 200 metre uzaklıkta olduğunu söyleyen Karagöz, yılda 36 ayrı patlama yapılacağı ve 40 ton anfo ve dinamit kullanılacağını ifade etti. Karagöz, bu işlemin bölgedeki yerleşim yerlerine ve tarım arazilerine de zarar vereceğini söyledi.

CHP ve AKP'li üyeler köylülere destek vereceklerini açıkladı

Konuşmaların ardından CHP'li ve AKP'li meclis üyeleri, projeye karşı köylülere destek vereceklerini duyurdu. CHP'li İl Genel Meclisi Üyesi Çiğdem Gegeoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada siyasetin ortak aklının projenin hayata geçmemesi yönünde olduğunu ifade etti.

AKP'li meclis üyesi Halil Bayazıt ise sanayi bölgesinin proje alanına yakın olduğunu ve bu bölgede söz konusu projeyi kimsenin istemeyeceğini söyledi.

Toplantının ardından açıklama yapan Karagöz, şöyle konuştu:

Kendilerinden bu konunun Temmuz ayı gündemine alınmasını, böyle bir izin verilmemesi konusunda bir tavsiye kararı almalarını talep ettik. Son derece sıcak karşılandık

Etiketler :