Beşiktaş'ta CHP'li vekiller ile polis arasında anons gerginliği

Beşiktaş'ta CHP'li vekiller ile polis arasında anons gerginliği
BEŞİKTAŞ'TA CHP'Lİ VEKİLLER İLE POLİS ARASINDA ANONS GERGİNLİĞİBeşiktaş Meydanı'nda önlem alan polisin, CHP Beşiktaş İlçe Başkanlığı binası önünde bekleyen bir gruba yönelik 'Beşiktaş'a zarar veren grup, açıklamanızı...

BEŞİKTAŞ'TA CHP'Lİ VEKİLLER İLE POLİS ARASINDA ANONS GERGİNLİĞİ

Beşiktaş Meydanı'nda önlem alan polisin, CHP Beşiktaş İlçe Başkanlığı binası önünde bekleyen bir gruba yönelik 'Beşiktaş'a zarar veren grup, açıklamanızı yapın dağılın' şeklindeki anonsu, CHP'li milletvekillerini sinirlendirdi. Anons üzerine, CHP İlçe Başkanlığı binasından çıkarak anonsun yapıldığı yere doğru yönelen CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, öfkeli bir şekilde bağırarak, "Bana gelin! Sizin halkınız bunlar vicdansızlar, taciz ediyorsunuz" diye tepki gösterdi. Polisin bulunduğu noktaya doğru ilerleyen Erdoğdu'nun sağ elinin kanadığı ve kan lekelerinin gömleğine bulaştığı görüldü. Erdoğdu'nun tepkisine rağmen, polis ilçe binasının girişinde bulunan grubun olduğu yere doğru biber gazı ve gaz kapsülü sıkarak müdahale etti.

TANAL: "EĞER BURAYA BİR TANE SIKIN, O ZAMAN BİRBİRİMİZİ GÖRECEĞİZ"

Öte yandan, müdahalenin ardından ilçe binasından çıkan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da polise tepki gösterdi. İlçe binasının önündeki kaldırıma oturan Tanal, polislere, "Eğer buraya bir tane sıkın, o zaman birbirimizi göreceğiz" dedi. "Emniyet mensuplarına sesleniyorum" diyerek konuşmasını sürdüren Tanal, "Sizin geri çekilmenizi istiyorum. Şu anda yaptığınızın bir suç örgütünün yaptığından farkı yoktur. Amiriniz kimse, kabile başkanınız kimse, aşiret reisiniz kimse, bunları duysun. Buradaki toplantı silahsızdır, barışçıldır, işçilerin ve emekçilerin hak ve özgürlüklerini ilgilendiren konularda ifade özgürlüğünün açıklanmasına yöneliktir. Buna da tahammül edemiyorlar" ifadesini kullandı.

Kısa bir süre sonra tekrar ilçe binasına gelen Aykut Erdoğdu'nun elinin bu kez sargı beziyle sarılı olduğu görüldü. Bir basın mensubunun, "Geçmiş olsun, elinize ne oldu?" şeklindeki sorusuna Erdoğdu, "İyiyim, teşekkür ederim. Bir şeyim yok, diğerlerine bakın" diye yanıt verdi. Erdoğdu'nun bir polis minibüsünün camına yumruk atınca elinin kesildiği öğrenildi.

Bu arada, polisin müdahalesi sırasında bazı göstericiler ile çevredeki vatandaşlar gazdan etkilendi.