Başbakan Davutoğlu Başkanlık Beyannamesini okuyor

Başbakan Davutoğlu Başkanlık Beyannamesini okuyor
Başbakan Davutoğlu, AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nda Başkanlık sistemi planını açıklıyor.Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'da büyük katılımla gerçekleştirilen AK Parti Seçim Beyannamesi...

Başbakan Davutoğlu, AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nda Başkanlık sistemi planını açıklıyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'da büyük katılımla gerçekleştirilen AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nda içinde başkanlık sistemine geçiş planı da olan "Yeni Türkiye Sözleşmesi"ni okumaya başladı.

BESMELE ÇEKEREK BAŞLADI

Başbakan Davutoğlu, seçim beyannamesini okumaya başlamadan önce "Vatandaşlara, rakibimiz olan siyasi partilere, STK’lara, Türkiye’nin entelektüel camiasına aydınlara yönelik olarak 2023’e giderken yeni Türkiye sözleşmesini onlara takdim ediyorum. işte AK Parti vizyonunun 2023 Yeni Türkiye sözleşmesi. Bu sözleşmeyi buradan bu kürsüden okuyacağım. Çağrıda bulunacağım, ya bu sözleşmeyle ilgili kanaatlerinizi bildirin, yada kendi sözleşmenizi çıkarın. Ta ki 77 milyona hitap eden ortak bir metinde anlaşalım. 100 maddeden oluşan sözleşmeyi okuyacağım." dedi. Davutoğlu 100 maddelik "Yeni Türkiye Sözleşmesi"ni okumaya Besmele çekerek başladı.

İŞTE SEÇİM BEYANNAMESİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu seçim beyannamesini açıklıyor;

Her siyasal ve düzen insana hitap etmek zorundadır. İnsana hitap etmeyen hiçbir düzen kalıcı olamaz. Cumhuriyet'i kuran torunları bizler bu ülkenin gerçek sahipleriyiz.

100 yıl önce kadim coğrafayamızda Orta Asya'dan Hind'e gelenler İstiklal Savaşımız bir milletin kurtuluşu değil diğer mazlum milletlerin de kurtuluşuydu. İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın felsefesini şiar edindik.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin en temel ilkesi insanın onurunu korumaktır. İnsanın onurunu zedeleyen hiçbir politika meşru görülemez.

İnancı, rengi cinsiyeti ve siyasal düşüncesi nedeniyle kimse hor görülemez.

Önceliğimiz katılımcı, çoğulcu, demokratik, özgürlükçü yeni bir anayasadır.

Düşünce ve inanç ifade ve girişim özgürlüğü insan onurunun vazgeçilmez unsurudur.

Özgürlük ve güvenlik dengesini siyasal meşruiyetin temeli olarak görüyoruz.

Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir ilkesi daim kalacak.

Dolaylı dolaysız tüm darbe girişimlerini kınıyoruz. Anti demokratik tüm girişimlere karşı tavır alacağımızı beyan ediyoruz.

Şeffaf seçimler siyasal demorkasinin temel iradesi olacaktır.

Cumhuriyetimiz ortak adiyetimizdir. Farklı renklerimizin korunması demokrasimizin güvencesidir.

Yeni anayasal düzende denetlenmeyen hiçbir güç kalmayacaktır.

Seçimlerden sonra Meclis'in temel görevi Yeni Anayasa'yı yapmaktır.