Bakan Varank'tan Şahan Gökbakar'a tepki

Bakan Varank'tan Şahan Gökbakar'a tepki
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yangın söndürme araçlarına ilişkin eleştirilerde bulunan Şahan Gökbakar'a tepki gösterdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Şahan Gökbakar'ın 4 Ocak tarihinde Twitter hesabından yaptığı, “Maalesef yeterli değil. Orman yangını ihale sürecini mi bekleyecek? 6 ay geçmiş hâlâ ihale yapacağız” paylaşımına tepki gösterdi.

Varank, “Orman yangınlarıyla mücadele uzmanı Sn. Şahan Gökbakar keşke uzay ve havacılık endüstrisi alanında da biraz uzmanlaşsaymış. Orman yangını, resmi üretim programı açıklanmamış, ne zaman teslim edileceği belli olmayan, daha bir tane bile seri üretimi yapılmamış uçağı mı bekleyecek?” ifadelerini kullandı.

'Yeterli değil' demişti

Tarım ve Orman Bakanlığı yaptığı açıklamada, “5 adet amfibik uçak satın alınması için Savunma Sanayi Başkanlığı ile birlikte çalışmalarımız devam ediyor. Amfibik yangın söndürme uçaklarının sipariş üzerine üretilen özel uçaklar olması sebebiyle, uçaklar tedarik edilene kadar kiralama usulü ile hizmet alınmaya devam edilecektir” demişti.