Bakan Özer'den yüz binlerce öğretmeni ilgilendiren duyuru

Bakan Özer'den yüz binlerce öğretmeni ilgilendiren duyuru
Sakarya’da 2022-2023 eğitim öğretim hazırlık toplantısına katılan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, uzman ve başöğretmenlik eğitimleri öncesinde kritik açıklamalar yaptı. Özer, eğitimler bittikten sonra örnek kitapçıklar yayınlayacaklarını söyleyerek, eğitime ilişkin detayları paylaştı.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bir dizi programa katılmak üzere Sakarya’ya gitti. Özer, Sakarya Valiliğinde gerçekleştirilen İl Eğitim Değerlendirme Toplantısının ardından, Serdivan Erol Olçok Anadolu Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Hazırlık Toplantısı'na katılım sağladı. Toplantıya; Vali Çetin Oktay Kaldırım, AK Parti Sakarya milletvekilleri Recep Uncuoğlu ve Çiğdem Erdoğan Atabek, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, bakan yardımcıları ve kurum müdürleri katıldı.

Hızlı bir şekilde yeni eğitim öğretim yılının hazırlıklarına başladıklarını dile getiren Bakan Özer, Bakanlığın ‘okulların ihtiyacını karşılayamadığı’ şeklindeki yanlış algının gerçeği yansıtmadığını belirterek, 2022-2023 eğitim öğretim yılında temizlik, kırtasiye, küçük ve büyük onarım yatırımlarını bizzat okullara göndereceklerini ifade etti.

Özer, ayrıca uzman ve başöğretmenlik eğitimlerinin tamamlandıktan sonra örnek kitapçıklar yayınlayacaklarını da dile getirdi.