Av ile Avcı’nın Birbirine Karıştığı İç İçe Kirli Tezgahlar

Av ile Avcı’nın Birbirine Karıştığı İç İçe Kirli Tezgahlar
Binlerce çocuk istismara uğrarken, hak arayan ailelerin yargı kapısını çalması vicdansız dolandırıcılar için ‘ekmek kapısı’ oldu. Kendilerini 18 yaş altında kız çocuğu olarak tanıyan dolandırıcılar cinsel içerikli sohbet ettikleri adamlardan, “sizi dava ederiz” diyerek para koparmaya kalkıştık. Bu çetenin en son ağına düşen ise 34 yaşındaki Tolga E.

Olay 11 Ağustos tarihinde yaşandı. Bir alışveriş merkezinde çalışan 34 yaşındaki Tolga E.’nin telefonuna kendisini Öznur K. diye tanıtan bir kadın mesaj attı. K. mesajında kendinin 17 yaşında olduğunu belirterek Tolga E. ile sohbete başladı. İkili arasındaki muhabbet ilerleyince ise
Öznur K. genç adamdan bazı fotoğraflar istedi. Tolga E. çalıştığı işin yoğun olduğunu söyleyerek söz konusu fotoğrafları atmadı. Ancak Öznur K. mesajlarda ısrarını sürdürdü.

Sözde babadan mesaj geldi

Tolga E. işten fırsat bulduğu bir anda söz konusu fotoğrafı konuştuğu Öznur K.’ye attı. İşte olay tam o anda başladı. Tolga E.’ye, Öznur K.nin telefonunundan K.’nin babası olduğunu belirten ses kaydı geldi. Ses kaydındaki adam hakaretler ederek, Öznur K.’nin çocuk olduğunu, konuyu yargıya taşıyacaklarını belirtiyordu. Panikleyen Tolga E. aynı numaraya üst üste mesajlar atarak, “Vallahi benim bir suçum yok. Öznur Hanım ısrarla fotoğraf atmamı istedi” diye yazdı. Ancak bir yanıt alamadı.

‘Avukat’ devrede

Ertesi gün Tolga E.’yi kendini avukat olarak tanıtan birisi aradı. Telefondaki şahıs, “Hakkınızda şikayette bulunacağız. Ancak 10 bin TL ödeme yaparsanız uzlaşma yoluna gidebiliriz” dedi. Bu söylemlerle yetinmeyen ‘avukat’ Tolga E.’nin telefonuna bir de belge gönderdi. Söz konusu belgede, “T.C. Trabzon İlçe Çocuk Şube Müdürlüğü” ifadesi ve “8 yıldan 15 yıla kadar kesinleşmiş hapis cezası verilmiştir” ifadeleri yer aldı.

Şikayetçi oldu

Tolga E. yaşadıklarını bir avukata anlatınca dolandırıcılarla karşı karşıya olduğunu fark etti. Hemen İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulunan E. şüphelilerin kamu görevlisi gibi davranarak kendisini aldatmaya çalıştıklarını söyleyerek şikayetçi oldu. Savcılık şimdi şüphelileri tespit etmeye çalışıyor.

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi