Ankara'da yatakların yüzde 50’si koronavirüs için ayrıldı

Ankara'da yatakların yüzde 50’si koronavirüs için ayrıldı
Ankara İl Sağlık Müdürü Mehmet Gülüm başkanlığında yapılan toplantıda koronavirüs hastalarındaki artıştan dolayı hastanelerdeki yatakların en az yüzde 50’sinin Covid-19 yatağı olarak ayrılması kararı alındı.

Toplantı sonrası hastanelere gönderilen yazıya göre, Covid-19 hastalarındaki artış yaşandı. Hastanelerin klinik servis yatağı sayısının en az yüzde 50’sinin Covid-19 yatağı olarak ayrılması, boş yoğun bakım yataklarının tamamının Covid-19 yoğun bakım yatağı olarak ayrılması, elektif cerrahi vaka alımlarının durdurulması, elektif dahili yatışların ertelenmesi, izolasyon uygunluğu için Enfeksiyon Kontrol Komiteleri’nden sürece etkin olarak katılımının sağlanması kararı alındı.

ankara-il-saglik.jpg

Bu bağlamda Meslek Hastalıkları Hastanesi mali olarak Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlanacak, Covid-19 dışındaki tıbbi ekibin Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevlendirilecek, sadece Meslek Hastalıkları Hastanesi’ndeki Meslek Hastalıkları Poliklinikleri görev yapmaya devam edecek. Ancak bu polikliniğe başvuran hastalardan hastaneye yatması gereken olursa Atatürk Gögüs Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yatış yapacak. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise vakaların artmasının ardından belediyeye giriş çıkışları kısıtladıklarını duyurdu.

Yavaş'ın açıklaması şöyle:  "Ankara'da Covid-19 vaka artışı maalesef ilk zamanlardaki seviyeye çıkmıştır. Tedbirlerimizi üst seviyeye çıkarmakla birlikte çalışma arkadaşlarımızın ve sizlerin sağlığı için belediyemize ziyaretleri sınırlandırdık. Tüm hemşehrilerimi salgın tedbirlerine uymaya davet ediyorum".

ANKA

Etiketler :