“Alkış değil adalet, boş vaat değil emeğimizin karşılığını istiyoruz"

“Alkış değil adalet, boş vaat değil emeğimizin karşılığını istiyoruz"
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) dün sağlık çalışanlarına ilişkin ek ödemelerdeki adaletsizliği protesto etti.

Sağlık emekçileri, “Alkış değil adalet, boş vaat değil emeğimizin karşılığını istiyoruz" açıklaması yaptı. Emekçiler, “Sağlıkta ayrımcılığa son” dedi.

ses-adana.jpg

BirGün'de yer alan habere göre; İstanbul’da Üsküdar Devlet Hastanesi ve Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde yapılan açıklamalara çok sayıda sağlık emekçisi katıldı. Üsküdar’daki açıklamayı SES Anadolu Şubesi Temsilcisi Pınar Kara yaptı. Kara, salgın süresince adaletsizliğin daha da derinleştirdiğini de ifade etti.

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde yapılmak istenen açıklama ise alkışlarla başladı. Hoparlör ile yapılmak istenen açıklamaya polis, "Ses etrafa rahatsızlık veriyor" diyerek izin vermedi. Bunun üzerine polis ile sağlık çalışanları arasında tartışma yaşandı. Buna rağmen sağlık çalışanları çember oluşturarak açıklamalarını yapıp taleplerini dile getirdi. Açıklamalar, iktidarın ve Sağlık Bakanlığı’nın uygulamalarına dönük alkış eylemi ile son buldu.

alkis.jpg

SES Bakırköy Şubesi de İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü Ek Hizmet Binası önünde eylem gerçekleştirdi. SES Bakırköy Şube Eş Başkanı Hatip Şengül, “Yapılması gereken temel ücretlerin artırılmasıdır” dedi.

Sağlık çalışanları İzmir’de de açıklama yaptı. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi’nde düzenlenen basın açıklamasında ‘adalet’ vurgusu öne çıktı. Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi’ndeki açıklamada konuşan SES İzmir Şube yöneticisi Hülya Baran Ulaşoğlu, “Sağlık çalışanları küskün ve kırgın. Bütün motivasyon ve çalışma şevki tamamen Sağlık Bakanlığı tarafından yok edilmiştir” dedi.

Engelleme girişimi 

Ankara’da İbni Sina Hastanesi’ndeki sağlık emekçileri hastane önünde bir araya gelerek, ek ödemelerdeki adaletsizliği alkışlarla protesto etmek istedi. Polis ise “Cumhurbaşkanlığı Genelgesi” ile eylemin yasak olduğunu öne sürdü. Polisin tüm engelleme girişimlerine rağmen emekçiler, hem hastane önünde hem de hastane içerisinde alkışlarla ek ödemelerdeki adaletsizliği protesto etti. İbni Sina Hastanesi’nde çalışan sağlık emekçileri, hafta boyunca ek ödemelerdeki adaletsizliğe karşı taleplerini içeren dilekçeler topladı. Bu dilekçeler de bugün Sağlık Bakanlığı’na sunulmak üzere İbni Sina Hastanesi Başhekimliği’ne teslim edilecek.

Yurt genelinde büyük tepki 

Manisa Merkezefendi Hastanesi önünde yapılan eylemde konuşan SES Manisa Şube Şube Sekreteri Hilal Bingöl, “Performans ödemesi değil, sabit maaşımızın yükseltilmesini istiyoruz” dedi.

SES Aydın Şubesi de ek ödeme adaletsizliğine karşı basın açıklaması yaptı. Şube Eş Başkanı Öznur Özağaç, ek ödemelerin sağlık emekçilerinde ekonomik kayıplar yarattığına dikkat çekti.

SES Mersin Şubesi ise Mersin Üniversite Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı. SES Mersin Şube Örgütlenme Sekreteri Sevgi Başkavak, somut adımlar atılana kadar mücadele edeceklerini vurguladı.

Adana’da da SES’in çağrısı ile Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde açıklama yapıldı. SES Adana Şubesi Hukuk Sekreteri Erhan Öksüz, ek ödeme uygulamasının mevcut adaletsizliği derinleştirip, yeni sorunlara neden olduğunu aktardı.

SES Diyarbakır Şubesi de ek ödeneğinde yapılan adaletsizliği Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi ve Dicle Üniversitesi Hastanesi önünde alkışlarla protesto etti. Eylemde SES Şube Eşbaşkanı Yıldız Ok Orak konuştu: “Eşit, adil bir ödeme yapılmasını talep ediyoruz.”