AKP'li Zeybekci içkiden sonra şimdi de bekada çark etti

AKP'li Zeybekci içkiden sonra şimdi de bekada çark etti
Bir ay önce "Vatandaşın baktığı yerden bir beka sorunu yok, öyle de olmalıdır" ifadelerini kullanan AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı Nihat Zeybekci, çark etti: 'Türkiye'nin beka sorunu her zaman var.

Amerikan'ın sesine konuşan Zeybekci, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli bu seçimin bir beka seçimi olduğunu söylüyor. Cumhur İttifakı bu seçimden istediği oranda oy alamazsa, Türkiye’nin geleceği tehlikeye mi girer?" sorusuna şu yanıtı verdi: 

"TÜRKİYE'NİN BEKA SORUNU HER ZAMAN VAR" 

"Türkiye’nin geleceği her zaman için beka meselesidir. 78 güvenlik görevlisinin şehit edildiği çukur eylemlerini durup dururken Türkiye Cumhuriyeti mi başlattı? Devlet mi başlattı? 15 Temmuz’u Türkiye Cumhuriyeti devleti mi yaptı? Suriye’nin kuzeyinde Türkiye’ye karşı bir yapılanmayı Türkiye Cumhuriyeti mi başlattı?

Türkiye’de beka meselesi her zaman vardır. Türkiye’nin zayıflamasını ve siyasi istikrarsızlık dönemlerini fırsat kollar. Çukur eylemleri 7 Haziran seçimlerinden sonra Türkiye’deki siyasi belirsizlik döneminde “haydi” diyerek başlayan bir şeydir.

Evet bu seçimler, yerel seçimlerdir. Sonuçta biz muhtar seçeceğiz, il genel meclisi üyesi seçeceğiz, belediye meclis üyesini seçeceğiz ve belediye başkanını seçeceğiz. Vatandaşın gözünden baktığınız zaman bu nettir ve öyle de olacak zaten.

Ama birileri “biz bu seçimlerde Kürdistan’da kazanacağız, Batı’da kaybettireceğiz. Batı’da İzmir’de aldığımız her oy şuraya, buraya selamımızdır” diyor. Diğer taraftan İzmir’deki bir ilçenin belediye başkanı çukur eylemleri sırasında buradan onlara “sizinle beraber olamadığımız için vicdan azabı çekiyorum. Size yapılanlardan dolayı büyük bir çaresizlik hissediyorum. Sizinle beraber olamadığım için üzülüyorum” mesajı gönderiyor. Ayrıca maalesef terör örgütünün sözleri dışında hiçbir faaliyet yapma kabiliyeti olmayan şu andaki HDP’nin, çukur eylemleri sırasında devletin reaksiyonlarına karşı İzmir’de düzenlediği bir protesto eylemi sırasında oraya gidip “size güç vermeye geldim” diyor.

O partinin eş genel başkanı “İzmir adayımız budur. Biz aday çıkarmayacağız. Bunu destekleyeceğiz” diyor. “Seçilecek olan belediye başkanları bizim oylarımızla seçildiğini unutmayacaklar” diyor. Şimdi o büyükşehir belediye başkan adayına soruyoruz: Size verilen bu destek neyin karşılığında? Hangi meclis üyelerinin karşılığında? Seçimi kazanırsanız ne sözler verdiniz? Seçimleri bizim değil de bu adayın kazanması durumunda terör örgütüyle iç içe bir yapı olacak mı, olmayacak mı?

Benim bir vatandaş olarak baktığım pencereden, bunlar bu şehirde terör örgütüyle kol kola, koyun koyuna olacaklar. Bu şehirde milli birlik ve beraberliğimize uygun bir ortam yaratmayacaklar. Milletle birlikte hareket etmeyecekler. Yani dolayısıyla Türkiye’de bizden kaynaklanan bir beka meselesi değil, Türkiye’ye beka meselesi açmaya çalışanlardan dolayı bir beka meselesi vardır.

"BİR AY ÖNCE "YOK" DEMİŞTİ"

Zeybekci, bir ay önce ise, "Onu şöyle anlatayım; vatandaşın baktığı yerden bir beka sorunu yok, bu bir yerel seçimdir, öyle de olmalıdır. Ama birileri alacak oldukları ile oylarla ilgili oraya buraya selam gönderiyorsa, bunu bir düşünmek gerek. Aldığı oyu bu niyetle istiyor, bu alanda kullanacak. İYİ Parti ile Saadet'le CHP'nin bir araya gelebilmesi bana çok enteresan geliyor. Bu bir beka değilse de, bir güvenlik sorunudur." demişti. 
 


 

Etiketler :