AKP'li Turan'dan Ensar'da gövde gösterisi

AKP'li Turan'dan Ensar'da gövde gösterisi
AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, tartışmaların odağındaki Ensar Vakfı'nı ziyaret etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan Turan, "Bu topraklar hak etmiyor" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TÜRGEV ve Ensar vakıfları aracılığı ile 1 milyar liranın ABD'deki TÜRKEN vakfına transfer edildiğini açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan tartışmaların odağındaki Ensar Vakfı'nı ziyaret etti.

Turan, ziyaretinde yaptığı açıklamada vakıflar üzerinden iftira kampanyası yürütüldüğünü öne sürdü. Kılıçdaroğlu'nu hedef alan açıklamalarda bulunan Turan özetle şunları söyledi:

"Kılıçdaroğlu, her geçen gün siyaset olgunluğunu kaybediyor. Ana muhalefet liderinin iftira, tehdit dolu açıklamalarını bu topraklar hak etmiyor. İftira atarak, yalan söyleyerek, mekan basar gibi devlet kurumlarının önüne giderek siyaset yapılmaz. Kendisi adına biz mahcup oluyoruz. Zaman zaman 'helalleşme' dese de olumlu mesajlar vermeye çalışsa da karakter değişmiyor. Siyaset üretemeyen Kılıçdaroğlu, ABD Adalet Bakanlığının sitesinden herkesin ulaşabileceği belgeler üzerinden gizemli bir hava estirmeye, algı yapmaya çalıştı. İftira ve yalanla bir yere varılmaz. Allah akıl fikir ve izan versin. Kılıçdaroğlu kendisini esir alanların biçtikleri acı rolü oynuyor. Vakıflara, bürokratlara saldırarak bir şey elde edemez. Siyasetçinin muhatabı siyasetçidir. Kılıçdaroğlu'na soruyoruz; 6'lı masada olup TÜRGEV ve Ensar Vakfı açılışlarında olanlar da kaçacak mı?"