AKP'li meclis üyesinden skandal Zeynep Şenpınar cinayeti yorumu: Özgürlük düşkünü bir kadın...

AKP'li meclis üyesinden skandal Zeynep Şenpınar cinayeti yorumu: Özgürlük düşkünü bir kadın...
AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hamdullah Arvas, sosyal medya hesabından Zeynep Şenpınar cinayetine ilişkin yaptığı yorumlarla tepki çekti.

Zeynep Şenpınar'ın öldürülme sebebinin kişisel yaşantısı olduğunu iddia eden Arvas, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Dikkat edin son yıllarda soysal medyada özellikle Zeynep Şenpınar benzeri kadın ölümleri gündeme getiriliyor. Hikaye ayn; özgürlük düşkünü bir kadın ve gayrimeşru yaşantısı içinde geçen bir ölüm hikayesi. Sizce bu tesadüf mü, yoksa maksatlı yapılan bir algı yönetimi mi? Edep yahu” ifadelerini kullandı. 

hamdullahavras.png

Birçok sosyal medya kullanıcısının tepki gösterdiği AKP'li üye Arvas, kadın cinayetlerini meşrulaştıran söylemlerine şu sözlerle devam etti:

“Paylaşımımda vermek istediğim mesaj: Son dönemlerde yaşanan özellikle genç kadın ölümleri genelde gayrimeşru ilişkilerle kurulan hayatlarda olduğu ve bu ilişki türünün yanlış olduğudur.”

Pedofiliyi de savunmuş

Avras, Twitter hesabından Fatih Erbakan'ın "15 yaşındaki çocukların evlenip çocuk sahibi olabileceği" sözlerini retweetleyerek pedofili savunmasına destek olmuş.

screenshot-7-004.png

Öte yandan Avras, kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesi için imzalanan İstanbul Sözleşmesine de tepki gösterdiği bir tweet atmış.

screenshot-8-008.png

Etiketler :