AKP’den Meclis Başkanlığı için 60 kişilik ince taktik!..

AKP’den Meclis Başkanlığı için 60 kişilik ince taktik!..
Meclis başkanının kim olacağı sorusuna cevap arayan Ankara kulislerinde ilginç bir iddia ortaya atıldı.Milli Savunma Bakanı ve AKP Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, TBMM Geçici Başkanı CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal,...

Meclis başkanının kim olacağı sorusuna cevap arayan Ankara kulislerinde ilginç bir iddia ortaya atıldı.

Milli Savunma Bakanı ve AKP Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, TBMM Geçici Başkanı CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu ve HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, TBMM Başkanlığı için yarışacak.

İLK İKİ TURDA SEÇİLMEYECEK

İddiaya göre; Meclis Başkanlığı’nı mutlaka almak isteyen AKP hesabını son tura göre yaptı. İlk iki tur yarın Meclis’te yapılacak. Adayların seçilebilmesi için 367 oy gerekiyor. Her parti kendi adayını destekleyeceği için ilk turda bu rakama hiçbir parti ulaşamıyor. Çarşamba günü ise 3. ve 4. tur yapılacak. 3. turda adayların seçilebilmesi için 276 oy gerekiyor. Ama hiçbir partinin o kadar vekili yok. En çok oyu alan iki aday son tura kalacak. AKP’nin planı da 3. turda devreye girecek. AKP’den 60 milletvekilinin 3. turda HDP’ye oy vereceği konuşuluyor. Böylece son tura AKP ve HDP’nin adayı kalacak. AKP son turda kendi adayı İsmet Yılmaz’a 258 oy vererek, onu seçtirecek. Çünkü İhsanoğlu’nu aday gösteren MHP, HDP’nin adayı Fırat’ı desteklemeyecek. Yarışa Deniz Baykal’la girecek olan CHP, HDP adayı Fırat’ı desteklese bile başkanlığa yetmeyecek.

SON DESTEK TURLARI…

Öte yandan HDP heyeti, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile bugün görüşecek. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da bugün MHP’nin adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ve HDP’nin adayı Dengir Mir Mehmet Fırat’ı bugün ayrı ayrı kabul edecek.